avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii COASIGURAT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

COASIGURAT

ce acte trebuie sa depun la servici pentru sotul meu ca sa il pot lua ca si coasigurat pe langa declaratia pe proprie raspundere ca nu obtine venituri si deasemenea pentru fiica mea care e studenta?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:36, 31 Ianuarie 2013
SOT:
- documente care sa ateste casatoria cu persoana asigurata;
- declaratie pe propria raspundere a sotului din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii sau document eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile
- declaratie pe propria raspundere a salariatului prin care acesta declara ca are in intretinere persoana respectiva
-copie buletin

FIICA:
Daca este studenta la zi este asigurata automat .

Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
nacl, utilizator
multumesc si mai am o intrebare: fiica mea trebuie sa aduca adeverinta de la scoala ca nu are bursa?
Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:

a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca; Daca fiica dumneavoastra este studenta la zi si are pana

Fiica nu trebuie inregistrata ca si coasigurat.
Fiica poate fi declarata in intretinere doar pentru deducere la impozit (nu si pentru asigurarea la sanatate) cu conditia sa nu realizeze venit mai mare de 250 lei. Oricum, la servici trebuie sa predati fie adeverinta de la facultate ca nu are bursa, fie declaratia fiicei pe propria raspundere ca nu are venituri.
Intrebati la locul de munca poate si-au facut ei formularele pentru declaratii.

Atata timp cat fiica este studenta este asigurata la sanatate conform legii. Va sfatuiesc sa duceti la medicul de familie, la fiecare inceput de an studentesc, o adeverinta de la facultate ca este studenta, pentru cazul in care aveti nevoie pentru ea de servicii medicale sa apara asigurata pe lista medicului de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Coasigurare kis_ioana kis_ioana pot fi coasigurat dupa mama mea? (vezi toată discuția)