avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teren constructie balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teren constructie balcon

as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se specifica nimic in acest sens si de la Cadastru nu am primit nici o informatie in acest sens. Apartamentele au in jur de 48 mp fara balcon iar in contractul unui vecin se precizeaza ca are drept de folosinta asupra unei suprafete de 11 mp iar proprietar asupra terenului pe care este edificat blocul ete statul roman.
vreau sa construiesc balcon la parter si nu stiu cum sa rezolv problema cu reglementarea juridica a terenului pe care se construieste balconul.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: danalida , utilizator 09:35, 1 Decembrie 2017
Tot functionarul primariei care primeste documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire, trebuie sa va lamureasca aceasta problema. Intrati in audienta la acel serviciu si sigur vreo duduie o sa va lamureasca , cazuri ca al dvs. au fost probabil mai multe.
multumesc pentru raspuns. Am sa merg la primarie.
NU STIU DACA PE DVS VA MAI AJUTA DUPA 4 ANI ....DAR MACAR PE CITITORII INTERESATI II POT AJUTA INFORMATIILE MELE
Citit in extrasul cf al blocului ...daca la partile comune indivize figureaza terenul construit si neconstruit ,trebuie acordul asoc. de propr. ,daca scrie doar ter. construit atunci nu trebuie acord vecini sau asoc propr.,faceti o cerere la Minist.Finantelor Publice (indiferent daca pe cf scrie terenul construit sau neconstruit ...+copie cf apartament +copie cf terenul pe care e construit blocul ceva de genul ex: nr cf 123456 (dar nu -C1 -U1)ci doar nr cf convertit de pe cf dvs se ia ) ...+ acceptul asoc de propr daca v-am spus exista in cf teren construit si neconstruit ,altfel nu)....deci faceti la Minist.Finante Publice o cerere pt a-si da acceptul ca dvs sa concesionati terenul ....(acesta fiind cel care administreaza terenul ce apartine Statului Român) pt constructia balconului ...si acest accept scris il anexati la cererea de concesionare a unei suprafete (depuneti-o la primarie ) ....si sa crieti suprafata de teren ce o vreti concesionata depinde de cit vreti sa fie de mare balconul (cf art 15 din legea50/91 cereti extinderea apart.prin construirea balconului asta sa scrieti in cererea de concesionare deci solicitati sa concesionati x metri patrati (lg×lat) de teren pt extinderea apart cf art 15 ....din legea 50/91 ....prin costruirea balconului si puneti si aici o copie cf teren ),dupa sed de cons. local in care sper sa se adopte hotarirea pt dvs trebuie sa primiti h.c.l. si sa semnati la primarie contr de conces si sa intabulati la cartea funciara dreptul obtinut prin hotarirea de consiliu local (hotarire pe care o primiti de la primarie ) si prin contr de concesiune(tot de la primarie il primiti) ....dupa trebuie sa luati certif de urbanism tot de la primarie ....apoi facet proiectul cu o firma ....obtineti autoriz de la primarie si mai apoi construiti....Aaaa...am uitat ...daca pe cf scrie doar terenul construit pe linga ca nu trebuie acord asoc de propr trebuie sa vedeti cui apartine terenul de linga bloc ...de regula tot Statului Român deci tot la Ministerul Finantelor Publice faceti cerere pt accept concesionare si apoi ....dupa cum am scris mai sus ...,,daca terenul neconstruit din jurul blocului apartine primariei (iar pe cf bloc nu scrie la parti comune terenul neconstruit ) nu trebuie nici aici acord asoc ci doar cererea de concedionare si urmati parcursul de mai sus ....Daaaar trebuie sa stiti nr cf terenului in cazul in care in cf bloc scrie doar terenul construit ...de regula cel al blocului dvs e obtinut prin vreo dezmembrare a unei parcele mari ...deci nu poate fi greu de dibuit nr cf teren ...mergeti pe deductie citind cf blocului dvs .
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
danalida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului ... Claudiu Smarandache Claudiu Smarandache Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in sectorul 4,București. Am obținut certificatul de urbanism. Întrebarea mea este cum pot ... (vezi toată discuția)