avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp in care sunt la dispozitia angajatorului , considerat timp liber de catre acesta.

Lucrez la un post de politie iar problema e urmatoarea:
Se efectueaza serviciul de "permanenta" timp de 24 de ore intre orele 8-16 este program de lucru normal iar dupa orele 16 pana la ora 8 a doua zi se asigura interventia la evenimente de la domiciliu/resedinta. Conducerea considera ca intervalul 16-08 este timp liber desi in eventualitatea unui eveniment trebuie sa intervii in cel mai scurt timp , sa fii apt ,sa nu fi consumat alcool iar daca gresesti esti tras la raspundere. Din cele 24 de ore de "permanenta"" sunt luate in considerare ca timp muncit doar acele 8 ore (08-16) iar dupa ora 16 se considera ore suplimentare doar intervalul de timp in care intervii la un eveniment ( daca e cazul).
Cum sugerati sa procedez pentru a "atrage atentia"? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: acrem , utilizator 13:33, 3 Martie 2013
Cu atat va mai deranjez:
Codul muncii scrie ca "Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul .........se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si/sau ale legislatiei in vigoare." aceasta prevedere poate fi aplicata in mod diferentiat in cadrul IGPR prin emiterea unor ordine sau dispozitii?
Buna ziua!
Mai toti functionarii publici care lucreaza in instituti cu statut de interventie au acelasi program ca d-voastra: cei de la pompieri, cei de la drumuri, politia. Si d-voastra va puteti considera norocos, unii nu sunt platiti nici pt timpul pe care il petrec la interventie......
Si sa stiti ca nu mi-am exprimat doar opinia.....si la noi in familie cineva este mai tot timpul "in alerta". Ne-am invatat, de atatia ani.....:)
@ shakuri

Nu se poate extrapola definitia timpului de munca data de Codul Muncii .. aceasta se refera la durata normala a timpului de munca si nicidecum la timpul liber al dvs.
Nu este permisa nici o derogare de la dispozitiile legale care reglementeaza timpul de munca, avand în vedere caracterul imperativ al acestora.
"Statutul politistului" nu mai este in vigoare:sorry:?
Statutul politistlui este in vigoare .. insa in afara acestuia mai sunt si alte legi speciale aplicabile ... politistii au statut de functionari publici , ceea ce inseamna ca prevederile Codului Muncii nu au prioritate in fata dispoztiilor legale care reglementeaza raporturile de serviciu ale acestora.

Alte discuții în legătură

Legislatie statutul politistilor carmenliv carmenliv care este cadrul legal care reglementeaza plata orelor efectuate in zilele de sambata si duminica, cat si a zilelor considerate sarbatori legale, cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte Alis C. Alis C. Care este baza legala pentru reglementarea programului de lucru atunci cand esti functionar public cu statut special? Cine se sesizeaza cu privire ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare/zile libere alexisp alexisp lucrez in sistem militar,program 24/48.pentru o tura libera (24 ore) mi se taie 40 ore din orele suplimentare efectuate,si nu am dreptul decat la o tura libera ... (vezi toată discuția)