avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinte dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinte dupa divort

Buna ziua,
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari, cu mult respect!
Situatia data: Copilul este la tata, am convenit de comun acord,dat fiind faptul ca el, copilul, de la 2 ani a stat cu bunicii, prietenii, casa, obisnuinta, faptul de a schimba brusc aceste lucruri, mi s-a parut prea dur,pentru a avea curajul sa-l iau cu mine in Italia (eu locuiesc in Italia) si apoi, si prin tribunal am lasat valabila aceeasi intelegere, ca copilul sa ramana in ingrijirea lui. In cazul dat, doream sa stiu daca eu , atunci cand merg in tara pentru a sta 2 saptamani, o luna impreuna cu copilul, acolo in Romania, el se poate impotrivi acestui fapt?
Si ce este de facut pentru a face nu stiu, un orar de vizita, decis prin tribunal sau care este procedura viabila. Multumesc anticipat tuturor carora imi ofera un raspuns cat mai concludent!
Aveti dreptate, am pierdut problema pe parcurs.
Privitor la programul de vizitare, incercati sa il pastrati amiabil; nu stiu cat este el acum, insa daca nu va da copilul 2 saptamani in vacanta de vara (cati ani are copilul?), ii spuneti frumusel ca ajungeti in instanta unde aveti sanse sa primiti o luna in vacantele de vara iar el sa primeasca o factura de plata pentru acest proces. Ca sa nu ajungeti acolo, este si in interesul lui sa colaboreze, ca sa nu mai spun ca este cel mai bine pentru copil!!

Parerea mea este sa incercati sa negociati si sa incheiati un act privind drepturile de vizitare de comun acord, fara instante, asa, intre voi ca doi parinti care s einteleg. Abia daca apar neintelegeri privind desfasurarea lui, mergeti in instanta.
Asta va poate costa prima vacanta cu copilul, e drept, dar e o investitie in relatia dintre voi ca parinti si in linistea copilului care asa are o sansa in plus ca cei doi parinti ai lui sa colaboreze elegant si decent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui asupra copilului dupa divort! OanaBrumar OanaBrumar Buna ziua.Postez acest subiect pt a-mi ajuta un prieten care se confrunta cu o situatie delicata. A divortat de sotie acum ceva ani,fetita lor acum in varsta ... (vezi toată discuția)
Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj nicola123 nicola123 Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata si nu stiu cum sa procedez, fara sa fac daune. Am trait in concubinaj timp de 6 ani iar un urma cu un an si doua luni ... (vezi toată discuția)