avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutirea impozitului pe salarii pentru persoane cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutirea impozitului pe salarii pentru persoane cu handicap

buna ziua.
imi poate spune si mie cineva daca angajatorul meu este obligat sa imi faciliteze scutirea impozitului pe salariu avand in vedere faptul ca beneficiez de un certificat de handicap cu grad accentuat pe o perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: ContSters280565 , utilizator 11:46, 5 Februarie 2013

Potrivit Codului fiscal, art. 55 alin. (4) lit. k), veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile. Astfel ca pentru veniturile salariale realizate de persoanele incadrate cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe venit.
Dovada existentei handicapului grav sau accentuat se face cu certificat de handicap,

MULTUMESC DE RASPUNS, ACESTE PREVEDERI LEGALE LE CUNOSC SI I LE-AM PREZENTAT SI ANGAJATORULUI,
INTREBAREA MEA ERA DACA ESTE OBLIGAT SA IMI SCUTEASCA IMPOZITUL DIN SALARIU,
ANGAJATORUL IMI INVOCA DIVERSE MOTIVE FACANDU-MA SA INTELEG CA EU NU BENEFICIEZ DE ACEST DREPT , CA NU MA INCADREZ IN ACESTE PRTEVEDERI LEGALE, IN CIUDA FAPTULUI CA DETIN UN ASTFEL DE CERTIFICAT DE HANDICAP SI I-AM PREZENTAT SI DIFERITE ADEVERINTE DE LA ANPH

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere impozit salariu gh3gh1 gh3gh1 Am un salariat care a prezentat un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat. Poate beneficia de reducerea impozitului pe salariu? (vezi toată discuția)
Salariat cu handicap Radu Aura Radu Aura Un salariat a prezentat un certificat de incadrare in grad de handicap mediu. Din Codul fiscal inteleg ca nu poate beneficia de scutire impozit neavand un ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu bliana bliana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am inteles ca persoanele salariate care detin un certificat de handicap sunt scutite de plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)