avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru fostul proprietar?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru fostul proprietar?

in luna decembrie am cumparat o societate ce avea ca aport la capitalul social un imobil. Notarul a trimis pentru inscriere la cartea funciara ,actul constitutiv dar fara incheierea judecatorului delegat...,binenteles ca ocpi a respins intabularea pt ca nu era dosarul complet. Au venit sarbatorile..., a iesit si incheierea de la registrul comertului...,dar notarul a inceput lucrul abia pe 20 ianuarie. pana la urma satula de atatea intarzieri m-am dus singura la cartea funciara sa intabulez.Pana aici totul ok, dar cand am ridicat incheierea de intabulare (in sfarsit) constat ca in extras la "sarcini" este trecuta o somatie de plata ,trimisa de executor bancar pentru fostul proprietar. Am cerut explicatii la registrator. Acesta mi-a adus dosarul somatiei si constatam impreuna ca niciunul din contractele de ipoteca depuse de catre executor nu aveau ca si garantie imobiliara acest imobil. urmare ....se pare ca trebuie sa fac plangere impotriva incheirii cu privire la somatie...,ba chiar si o contestatie la executare. Dar eu tot nu inteleg un lucru : cum poate un executor sa faca o somatie pt un imobil altul deca cel pe care il are in contractul de ipoteca?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 01:24, 14 Februarie 2009
in afara de plangere impotriva incheierii cu privire la somatie ce pot sa mai fac? pana la urma cine are mai multe drepturi eu ca proprietar cu pret platit sau banca ca si creditor cu un presupus prjudiciu. multumesc

Ps am inteles ca am nevoie de un avocat, dar pun aceste intrebari ...la ora aceasta pentru a ma linisti putin
Sa faceti cerere de radiere a inscrierii, in situatia in care cesiunea a fost anterioara somatiei dar nu a fost inscrisa in CF.
Sa luati legatura cu executorul si sa vedeti in ce stadiu este executarea si, atentie, de la momentul la care ati luat cunostinta ar trebui sa actionati printr-o contestatie la executare.

dar tot ce s-a expus pe forum cu privire la problema dvs. sunt numai presupuneri astfel incat este absolut necesar ca cineva sa va vada actele.

succes.
av. Ileana Schwarz

in acest moment as spune ca dvs. Dar, fara sa vad actele nu ma pot pronunta. De unde sa stiu eu ca nu cumva si aceasta cesiune s-a facut tocmai pentru ca dvs,. sunteti un prieten apropiat al debitorului..si doar il ajutati putin?
Sper sa nu va suparati, dar la momentul cesiunii trebuia imediat intabulat dreptul. In fine, nu vreau sa discutam in contradictoriu si nici nu sunt in masura sa va judec..in masura posibilitatilor vreau sa va ajut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
pot considera somatia o incepere a executarii? din momentul radierii din cartea funciara mai este vreun pericol pt mine? nu debitorul ar trebuii sa-si rezolve problemele?
multumesc pt toate raspunsurile
Da, inscrierea somatiei este semn de incepere a executarii. Am spus, daca am somatie am si un titlu. Ramane sa se verifice ce fel de titlu este, daca nu cumva a intervenit vreo prescriptie cu privire la executare, daca acel titlu poate fi cumva atacat( nu neaparat valabilitate mai sunt si alte situatii).

Debitorul trebuie sa-si rezolva problemele, dar si dvs. ati castigat un drept pe care banuiesc ca doriti sa-l pastrati.
Se poate ajunge si la anularea titlului dvs. daca se poate dovedi vreo frauda in detrimentul creditorilor.
Pe scurt, repet, aveti nevoie de ajutor. Nu puteti gasi rezolvarea pe acest forum. Puteti doar sa va informati cu privire la variante.Din acest punct de vedere, eu personal, cred ca v-am raspuns.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E procedura inscrierii somatiei in cartea funciara obligatorie la executare imobiliara? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul (cu act v-c cu clauza intretinere) cu 4 zile inainte de primirea somatiei de plata de la executori. Noii ... (vezi toată discuția)
Ipoteca te scuteste de debit ? Badger Badger Daca ai un credit ganatat cu ipoteca si valoarea imobilului ipotecat scade sub valoarea creditului (din motive obiective, ex. caderea pietei imobiliare...) si ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)