avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Nelamurire loc desfasurare activitate mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Nelamurire loc desfasurare activitate mediator

Buna ziua,
Stiind ca, prin Decizia nr.938/7 iulie 2011 a Curtii Constitutionale, decizie ramasa definitiva si obligatorie, s-a statuat ca avocatii, notarii si consilierii juridici au dreptul sa desfasoare activitati de mediere, la sediile unde isi desfasoara activitatea,
As dori va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva cum se aplica aceasta decizie in cazul consilierilor juridici deveniti si mediatori.
Ca ma indoiesc ca un consilier juridic angajat la o institutie (de stat sau privata), poate face medieri intre diverse persoane la sediul societatii unde isi desfasoara activitatea.
Sau poate nu reusesc eu sa inteleg f bine...
Va multumesc anticipat pentru interesul pentru acest topic si pentru raspunsuri.
Buna seara,
Exista firme care inchiriaza spatii, cu ora, cu ziua.
Asa ca poate inchiria un spatiu in acest sens pentru sedinta de mediere.
Sau se asociaza cu altii pentru acest lucru.
Va rog sa ma lamuriti ce pasi trebuie sa fac pt a putea media.Sunt consilier juridic, iar momentan urmez un curs de mediator. Potrivit H5/2007 consilierii j. nu au obligativitatea constituirii unei societati civile/birou de mediator. Sediul declarat la COnsiliul de Mediere poate fi adresa de acasa? Cum o sa tin evidenta contabila? Multumesc
Ce este H5/2007?
Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului de mediere
Art. 25. - (1) Mediatorii îşi pot desfãşura activitatea de mediere numai în cadrul formelor de exercitare a profesiei de mediator sau în cadrul unei organizaţii neguvernamentale care are în obiectul de activitate furnizarea de servicii de mediere.
..... e din H5 al Dvs.

Dvs de unde citati cand spuneti ca nu este cazul sa va autorizati/inregistrati in una din cele 3 forme ?

Alte discuții în legătură

Mediere, profesia de mediator Dani@ Dani@ In ce conditii pot deveni mediator?Care sunt etapele si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea deschide un cabinet de mediere?Este necesar ... (vezi toată discuția)
Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet mediere! andreeagherasim andreeagherasim Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet? (vezi toată discuția)