avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Nelamurire loc desfasurare activitate mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Nelamurire loc desfasurare activitate mediator

Buna ziua,
Stiind ca, prin Decizia nr.938/7 iulie 2011 a Curtii Constitutionale, decizie ramasa definitiva si obligatorie, s-a statuat ca avocatii, notarii si consilierii juridici au dreptul sa desfasoare activitati de mediere, la sediile unde isi desfasoara activitatea,
As dori va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva cum se aplica aceasta decizie in cazul consilierilor juridici deveniti si mediatori.
Ca ma indoiesc ca un consilier juridic angajat la o institutie (de stat sau privata), poate face medieri intre diverse persoane la sediul societatii unde isi desfasoara activitatea.
Sau poate nu reusesc eu sa inteleg f bine...
Va multumesc anticipat pentru interesul pentru acest topic si pentru raspunsuri.
Art. 26 (2) Avocatii, notarii publici si consilierii juridici care dobandesc calitatea de mediator potrivit Legii pot desfasura activitatea de mediere in cadrul formelor de exercitare a profesiei lor.

o decizie a CCR :
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
george26, utilizator
Si unde in art 26 sau decizia respectiva scrie ca nu este obligatorie deschiderii unui birou de mediator(autorizarea/inregistrarea) pentru consilierii juridici?

Ca sa nu o mai lungim inutil, pentru a practica ca si mediator trebuie sa va autorizati si sa va inscrieti in tabloul mediatorilor. Mediatorii îşi pot desfãşura activitatea de mediere numai în cadrul formelor de exercitare a profesiei de mediator sau în cadrul unei organizaţii neguvernamentale care are în obiectul de activitate furnizarea de servicii de mediere (angajati cu contract de munca).
Dvs faceti confuzie intre locul in care se poate desfasura activitatea de mediere si autorizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Bojan I.M., Mediator
Dar nici nu scrie ca trebuie sa deschida. Prin Decizia data coroborata cu art 26 s-a statuat ca avocatii, notarii si consilierii juridici au dreptul sa desfasoare activitati de mediere, la sediile unde isi desfasoara activitatea. Pt notari si pt avocatii care au cabinete deschise e clar, dar pt consilierii care sunt angajati, cum e?
Pt autorizare trebuie specificat sediul biroului/societatii, ori consilierii j nu pot specifica sediul angajatorului. Concluzia ar fi ca nu trebuiau si consilierii juridici enumerati printre notari si avocati.
george26 a scris:

Va rog sa ma lamuriti ce pasi trebuie sa fac pt a putea media.Sunt consilier juridic, iar momentan urmez un curs de mediator. Potrivit H5/2007 consilierii j. nu au obligativitatea constituirii unei societati civile/birou de mediator. Sediul declarat la COnsiliul de Mediere poate fi adresa de acasa? Cum o sa tin evidenta contabila? Multumesc



Puteţi trece adresa de acasă, însă, ulterior va trebui să faceţi demersuri pentru amenajarea unui spaţiu propice desfăşurării activităţii.
Consilierii juridici nu au , într-adevăr , un spaţiu privat de desfăşurare a activităţii, deoarece profesia de consilier juridic nu este o profesie liberală.Din acest punct de vedere ar trebui eliminată din lege prevederea rerspectivă .
După finalizarea cursului şi obţinerea autorizaţiei de exercitare a profesiei, veţi merge la fisc să vă înregistraţi cu forma de exercitare a profesiei.
Pentru a media in primul rand trebuie sa urmati un curs de minim 80 de ore, dupa care urmeaza examenul de atestare ca mediator, iar in urma acestui examen daca l-ati promovat puteti deveni mediator autorizat. Consiliul de Mediere in baza examenului luat respectiv la solicitarea dumneavoastra veti putea deveni mediator autorizat. Cu hotararea de mediator autorizat emis de Consiliul de Mediere va ve-ti deplasa la ANAF si completand o cerere formularul 070 si ve-ti solicita emiterea certificatului de inregistrare fiscala.

Alte discuții în legătură

Mediere, profesia de mediator Dani@ Dani@ In ce conditii pot deveni mediator?Care sunt etapele si conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea deschide un cabinet de mediere?Este necesar ... (vezi toată discuția)
Mediator si pfa mitan1989 mitan1989 am un pfa cu activitate de consiliere financiara caen 7022,am urmat cursurile de mediator, intrebare--------la registrul comertului mi s-a spus ca nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet mediere! andreeagherasim andreeagherasim Care sunt pasii de deschidere a unui cabinet de mediator, bineinteles dupa absolvirea cursului si cat te costa sa deschizi un astfel de cabinet? (vezi toată discuția)