avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... intregire norma didactica pentru profesor titular sau ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

intregire norma didactica pentru profesor titular sau pretransfer?

Buna ziua!
Va rog frumos sa analizati urmatorul caz si sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste interpretarea lui.
Ma numesc M.A. si sunt titular ca si profesor in doua scoli ce sa gasesc in comune diferite, pe catedra de istorie, avand specialitatea ISTORIE, conform diplomei de absolvire a Facultatii de Istorie, Bucuresti, la zi
La una dintre scoli, unde am si domiciliul, sunt incadrat pe 10 ore de istorie iar restul de 8, la scoala din comuna vecina.
In vara anului 2012, am absolvit Facultatea de Educatie fizica si Sport, Univ. Craiova, la zi, specializarea Educatie Fizica si Sport.
Ulterior acestui eveniment ma aflu intr-una din etapele existente in Calendarul miscarii personalului didactic pentru 2013/2014, in scoala unde am domiciliul dorind ca pe langa cele 10 ore de istorie sa fiu incadrat si cu cele 8 ore de educatie fizica(nefiind titular pe catedra de educatie fizica din aceasta scoala).
Am considerat ca ma incadrez la art. 24 din noua Metodologie cadru…pt 2013/2014, modificata, pentru intregirea normei didactice intr-o unitate de invatamant, conform specializarii/specializarilor din diploma/diplomele de absolvire, nespecificandu-se aici faptul ca:
- specializarea/specializarile necesare intregirii normei didactice trebuie sa existe in actul meu de numire pe post ca titular, cid oar pe diplomele de absolvire;
-asa cum este scris in art. 24 din Metodologia cadru…, la inceput se mentioneaza" cadrele didactice titularein doua sau mai multe unitati de invatamant SAU pe doua sau mai multe specializari pot sa-si intregeasca norma didactica…..
In aceste conditii, am inceput demersurile necesare pentru a ma incadra la art. 24 din Metodologia cadru si respectand etapa de intregire a normei didactice pentru titularii din doua sau mai multe unitati de invatamant conform Calendarului miscarii personalului didactic pentru 2013/2014. Dupa traversarea etapelor ce tineau de scoala unde doresc intregirea normei si depunerea unei instiintari a ISJ-ului, solicitand eliberarea deciziei pentru noua incadrare, mi s-a transmis de la inspectorat ca, de fapt, eu nu ma incadrez la etapa de intregire a normei didactice intr-o unitate de invatamant, chiar daca sunt titular pe doua scoli, deoarece in actul de numire ca titular al celor doua scoli nu scrie ca sunt titular sip e educatie fizica, si ca ma incadrez la o alta etapa din Calendarul miscarii personalului didactic pentru 2013/2014, numita pretransfer la cerere cu consimtamantul celor doua scoli(art. 52 din metodologie).
Va rog frumos sa analizati situatia sis a-mi spuneti parerea dumneavoastra daca ma incadrez la etapa de intregire a normei asa cum sustin eu sau la cea de pretransfer, asa cum sustine ISJ-ul, etapa care m-ar dezavantaja.
Cel mai recent răspuns: elzgeo , utilizator 08:35, 13 Februarie 2013
Are dreptate ISJ-ul. In cazul in care intr-una din scolile in care sunteti titular pe istorie nu vi se pot completa orele, se procedeaza la acoperirea acestora cu ore din cadrul aceleiasi arii curriculare. Daca nici asa nu se poate, atunci este restrangere de activitate si participati la acea etapa de solutionare, la nivelul ISJ.
Schimbarea incadrarii implica un nou act de numire, cu ambele specialitati.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea legii in invatamant alex1333 alex1333 Sunt cadru didactic , titular in doua unitati , iar la una dintre ele am ramasa fara ore, deci in completare de norma, primita la cealalta unitate la care sunt ... (vezi toată discuția)