avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contractul de asistenta juridica merge direct la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contractul de asistenta juridica merge direct la executare silita?

Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? Intrebarea e pur teoretica, va doresc tuturor sa nu aveti parte de o asemenea situatie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:45, 13 Februarie 2013
Stimata Doamna Consilier,
Se intampla sa il cunosc pe Dl Dumitrache, fost avocat, de altfel. E foarte in regula ce spune dansul, dar din pacate nu contrazice nici ceea ce am concluzionat atat eu cat si colegul avocat Themis. Multumiri pentru link.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Gabriela Pintea a scris:

Instituţia procesuală a învestirii cu formulă executorie nu există în Legea nr. 134/2010.

Accesaţi link-ul de mai jos şi urmăriţi înregistrarea conferinţei INM Noul Cod de procedură civilă din data de 06.07.2012, intitulată Executarea silită. Ceea ce interesează este perioada de timp cuprinsă între minutul 9 şi minutul 20 al înregistrării.
[ link extern ]

Cred că domnul Bogdan Dumitrache e mai convingător decât mine. :)


:bow:


Necunoscîndu-l eu pe domnul Dumitrache, dar citind codul de procedură civilă (cel nou), nu pot să conchid decît că, neexistînd instituţia învestirii cu formulă executorie, ea (învestirea), totuşi, există.

O fi instituţie? O fi doar sucursală? Cine să mai ştie...

Restul e doar băgare în seamă. Conferinţă, cum ar veni. Unde, fiecare cu părerea sa. ªi de unde conferenţiarul iese cu satisfacţia datoriei îndeplinite iar participantul, intrînd viţel, iese exect ca în proverb. Adică, matur sadea.

Nu luaţi comentariul ca fiind un atac la persoana. Mă enumăr (cu mîndrie) printre cei maturizaţi în urma unor astfel de conferinţe.

Domnule Coleg Themis,
V-as da un "LIKE", dar nu va am in lista de prieteni pe Facebook :)).
Cu stima,
Av.Niculescu-Gorpin
ralu21 a scris:

Diferenta este ca pe actualul cod puteai merge linistit sa ti investesti contractul singur singurel, cost zero...si sa il ai pregatit just in case...Pe noul cod, e musai sa te apuci de executarea silita..contra cost, evident...eu asa inteleg.

Pe NCPC ați scăpat de un drum făcut pentru investirea contractului. În rest totul e la fel.

Conform CPC, după investire (pe care trebuia să o faci singur singurel cu cost zero), urma faza de încuviințare a executării pe care o făcea executorul, contra cost.
În NCPC avem doar această a doua fază, adică cea în care executorul inițiază procedura încuviințării executării, bineînțeles, contra cost.

După părerea mea e o simplificare a procedurii.
dar in situatia inversa celei prezentate de dvoastra cum se procedeaza, cand avocatul trebuie sa returneze o parte din onorariul incasat?
E deajuns contractul de asistenta si decizia decanului baroului prin care dispune restituirea unei parti din onorariu, pentru executare silita sau trebuie chemat in judecata?

Alte discuții în legătură

Toate actele autentice sunt titluri executorii? ContSters61634 ContSters61634 Spre deosebire de codul de procedura civila (conform art. 374), inca in vigoare potrivit caruia un act poate fi executat dacă este învestit cu formula ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita contract asistenta juridica toy_story toy_story Buna seara, Imi puteti spune va rog care cum se procedeaza daca se doreste recuperarea onorariului neachitat intr-un contract de asistenta juruduca? Ma ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre (sentinþã) din prima instanþã devenitã definitivã se mai investeºte cu formulã executorie dupã ncpc? picsipoc picsipoc În anul 2011 am deschis un proces in pretenţii în contencios administrativ şi fiscal cu o instituţie publică, fiind mandatat de soţia mea să o ... (vezi toată discuția)