avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA platit in Italia se deduce in Romania?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA platit in Italia se deduce in Romania?

Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI.
Am luat marfa cu factura din Italia (TVA 21%).
Eu vand cu TVA 24 % pe care il incasez de la client. Din cei 24% pe care eu ii datorez statului roman pot sa scad TVA de 21% platit statului italian?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:23, 8 Februarie 2013
Buna ziua,

Nu puteti deduce in Romania TVA platita in statele membre. In mod normal, ar fi trebuit sa faceti din Italia o achizitie intracomunitara, care sa fi fost scutita in Italia; furnizorul ar fi trebuit sa faca factura fara TVA.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Comerciantii din italia nu vor sa scada tva la achizitii intracomunitare avril_dor avril_dor Buna ziua, Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Comerciantii italieni refuza sa-mi dea marfa fara TVA, nu vor sa scada acel TVA cand imi factureaza ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)