avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Comerciantii din Italia nu vor sa scada TVA la ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Comerciantii din Italia nu vor sa scada TVA la achizitii intracomunitare

Buna ziua,
Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI.
Comerciantii italieni refuza sa-mi dea marfa fara TVA, nu vor sa scada acel TVA cand imi factureaza marfa.
Care lege trebuie sa o invoc pentru a-i determina sa-mi dea marfa scutita de TVA?
Pentru ca la cateva mii de euro 21% e o suma destul de mare iar eu platesc si in Romania TVA incasat de la client. (deci pentru aceeasi marfa platesc TVA de doua ori)
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:05, 19 Martie 2013
Directiva TVA valabila in toata europa...2006/112/EC
Pt livrare intracomunitara de marfa - art 138 (1)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de rambursare in romania pentru tva platit in italia avril_dor avril_dor Buna ziua, Pot cere restituirea TVA-ului platit in Italia la achizitionarea de marfa? Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Intreb pentru ca stiam ca la ... (vezi toată discuția)
Tva platit in italia se deduce in romania? avril_dor avril_dor Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Am luat marfa cu factura din Italia (TVA 21%). Eu vand cu TVA 24 % pe care il incasez de la client. Din cei 24% pe ... (vezi toată discuția)
Clienti ue si nonue. emitere facturi cu tva lucica21 lucica21 buna ziua! sunt noua in domeniu si va rog sa ma ajutati ca am unele nelamuriri,,pt.raspunsuri va multumesc anticipat! O casa de expeditii , platitoare de ... (vezi toată discuția)