avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... contabilitate sh
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

contabilitate sh

am un srl neplatitor de tva , doresc sa aduc marfa din egipt intracomunitare , trebuie sa ma inscriu in reg op intracomunitari si sa ma declar platitor de tva obligatoriu ?
Sa mentionez ca nu o sa depasesc plafonul de 10.000 eur .

multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
maritica balan, utilizator
Cel mai recent răspuns: maritica balan , utilizator 13:53, 11 Februarie 2013
În situaţia în care valoarea achiziţiilor intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro se consideră că achiziţia intracomunitară de bunuri nu este impozabilă în România şi persoana impozabilă nu are nici o obligatie.

În situaţia în care valoarea achiziţiei intracomunitare de bunuri depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare de 10.000 euro, se consideră că persoana realizează o operaţiune impozabilă în România şi va fi obligată:
- să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare de bunuri conform art. 153 indice 1 din Codul fiscal, înainte de efectuarea achiziţiei
- să depună formularul 301 „Decont special de TVA” prin care va declara TVA aferentă
- să plătească TVA aferentă
- să depună formularul 390 „Declaraţie recapitulativă” pentru luna
calendaristică în care a luat naştere exigibilitatea TVA
- să se înregistreze în Registrul operatorilor intracomunitari.

multumesc tare mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara neplatitor de tva sandorraul sandorraul Buna ziua, Firma romaneasca neplatitoare de TVA dorim achizitia de bunuri din cadrul comunitati si vanzarea acestora catre persoane fizice din Romania.Cum ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)