avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiect de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiect de inventar

SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303.
Este gresit daca aceasta descarcare se face la fiecare sfarsit de an cu ocazia invenrtarierii pentru obiectele de inventar casate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:26, 17 Martie 2009
Este intradevar recomandat sa operati cheltuiala in trimestrul aferent operatiei pentru ca la calculul i/p sa fiti cat mai corect, dar sigur nu se va supara nimeni pe faptul ca amanati sa deduceti o cheltuiala, atata timp cat este respectat principiul independentei exercitiului. Prin urmare usurati-va munca pe cat posibil ca o sa ne ingropam in hartigaraie.

Eu sincer odata cu achizitia operez si consumul, apoi operez intr-un tabel evidenta acestora si persoana care le preia, si gata mi-am luat de grija.
Multumesc mult pentru raspunsuri !:love1:
casare presupune o scoatere din evidenta din diverse motive a bunurilor de natura respectiva
asa cum ai sugerat se pune problema ca nu vei putea dovedi punerea in functiune a obiectului de inventar respectiv si deci mai greu de justificat casarea
o alta problema ar fi momentul punerii in functiune caci, avand in vedere independenta exercitiului, nu vei putea afecta rezultatul exercitiului curent cu o cheltuiala care este aferenta perioadelor anterioare si deci contul 603 nu mai poate fi utilizat...vei folosi 117.

corect este sa procedezi cum ti-a sugerat malamut
La noi, dna contabil inregistreaza valoarea obiectelor de inventar direct in cont de cheltuiala (603) – si in fisa de cont 8035, iar cand ii dau cate un PV prin care anumite obiecte sunt... scoase din uz (pahare sparte, vesela furata, cearceafuri uzate etc) trece valoarea acestora in contul 8035 pe credit...
Este obligatorie inregistrarea in cont 303? Am observat ca sunt cativa contabili care nu inregistreaza si in 303 – deci nu e un caz singular, dar o fi in regula?!
Ajutati-ma, va rog, cu raspunsul la intrebarea subliniata.
Multumesc.
La voi, probabil are are adoptata metoda inventarului intermitent.Deci se poate, ea stie ce face in hartiile ei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)
Uzura obiect inventar florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate evidentia uzura unui obiect de inventar de 1700 lei. uzura integrala 603 = 303 cu suma de 1700 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)