avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informare privind medierea
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informare privind medierea

Am introdus in luna ianuarie 2013 pe rolul instantelor judecatoresti mai multe actiuni avand ca obiect Somatie de plata, dar si cateva Cereri de chemare in judecata pe dreptul comun. Neclaritatea mea este cu privire la informarea despre mediere. Din cate inteleg acesta va intra in vigoare incepand cu 15 februarie 2013 odata cu noul cod de procedura civila. Intrebarea este urmatoarea: reclamantul trebuie sa faca dovada ca a participat la sedinta priviind informarea despre mediere atat in dosarele deja aflate pe rolul instantelor cat si pentru cele ce se vor depune dupa data de 16 februarie 2013 ?? In dosarele pe somatie de plata aflate pe rol se va solicita dovada informarii cu privire la mediere??
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 11:33, 15 Februarie 2013
Buna seara!

Aruncati o privire aici si sigur va veti lamuri:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
mediator_craiova, utilizator
Noul Cod de procedura civila si evident obligatia de informare privind medierea, se aplica numai proceselor incepute dupa intrarea acestuia in vigoare, deci proceselor incepute din 15 feb. 2013.

Pocesele in curs de judecata (inregistrate inainte de 15 feb. sau chiar trimise prin posta in 14 feb, ori fax si nu este stabilit termen) raman supuse legii vechi (vechiului cod de procedura)
Dv, avand dosare deja inregistrate, nu sunteti obligat sa parcurgeti procedura informarii privind medierea.

Si modificarile aduse legii medierii au intrat in vigoare tot azi si se vor aplica - asa cum aratat mai sus- proceselor incepute azi 15 feb. 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila intimatul intimatul Noul cod se aplica si proceselor aflate pe rol sau numai celor deschise de acum inainte? (vezi toată discuția)
Citatie privind participarea la informarea privind medierea gillu gillu Buna ziua! De vreo doua saptamani am introdus o cerere de chemare in judecata in drept comun art1350 Cod civil, 194 Cod procedura civila, pt o creanta de 600 ... (vezi toată discuția)
Medierea va fi obligatorie? ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, as dori sa stiu daca dupa intrarea in vigoarea noului cod deprocedura civila medierea devine obligatorie intr-un proces de partaj judiciar? (vezi toată discuția)