avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Conform carei legi exista obligativitatea incheierii si respectarii unui ccm la nivel de ramura in defavoarea celui la nivel national?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 10 Februarie 2014
Daca nu exista altfel prevederi contrare, salariul minim se va raporta la salariul minim brut pe economie prevazut de HG nr.23/2013
Cu aceeasi situatie ma confrunt si eu.La nivel de unitate nu avem un jurist si mi se cere in mod repetat,sa gasesc in baza caror articole pot sa aplic salariul de 750 ron daca nu exista contract colectiv de munca.Avem un salariu minim brut de 880 ron si vor sa gasesc baza legala pt 750 ron.Este prevazut asa ceva in vreo lege?
HG nr.23/2013 prevede salariul minim brut pe economie de 750 lei de la data de 01.02.2013 ...
Salariul minim brut de 880 ron a fost la nivel de ramura,dar din cate am citit nu mai exista contract colectiv la nivel de ramura.Am acest drept de a reduce salariul la 750 ron?Mentionez ca nici noi nu am semnat acel contract colectiv de munca la nivel de sector de activitate, nu suntem cuprinsi in acea lista.
Modificarea salariului se poate face in baza unui act normativ sau a unui act aditional la c.i.m. ... reducerea unilaterala a salariului, in speta, nu are baza legala.

Alte discuții în legătură

Contract de munca artemita artemita Contractele de munca la nivel de ramura sunt obligatorii pentru unitatile care fac parte din ramura respectiva ? (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare in 2012 anca.d anca.d Buna ziua! Spuneti-mi va rog, avand in vedere ca s-a modificat salariul minim brut pe tara garantat in plata, care sunt coeficientii de ierarhizare in ... (vezi toată discuția)
Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)