avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi

Conferință: Amnistia fiscală și recalificarea diurnelor. Care este impactul asupra inspecțiilor fiscale și asupra aplicării legislației muncii din România? Lectori: Mazars România. Marți, 17 mai, de la ora 11. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!
M-am casatorit in anul 2006, totul a mers bine pana cand au aparut mari neintelegeri intre noi si relatia chiar nu mai putea fi continuata. Am hotarat sa divortam, sotia mea in luna septembrie 2010 a hotarat impreuna cu parintii ei sa bage actele necesare pentru divort. Eu am aflat de aceasta decizie doar in octombrie si de comun acord am hotarat sa ma mut din casa in care locuiam. In urma casatoriei a rezultat o fetita. Dupa ce m-am mutat am vazut copilul de vreo 3 ori pana la prima infatisare,De cate ori am vizitat-o i-am cumparat jucarii, dulciuri, fructe etc. In ianuarie 2011 s-a pronuntat divortul iar copilul a ramas la mama urmand ca sa ne intelegem la un program de vizita intre noi si nu in instanta.De atunci nu m-a mai lasat sa imi vad fiica deloc si tot de atunci ii platesc pensie alimentara 150 lei cat a hotarat instanta.Din martie 2012 nu am mai lucrat dar i-am pus pensia pana in august cum am putut dar de atunci am avut probleme financiare mari si am mai intarziat. Am reusit sa ii pun pana in luna decembrie cum am putut. Mi-am gasit un alt loc de munca dar cu un salariu de 900 lei din care trebuie sa imi platesc rata bancara 500 lei facuta in vremea cand eram casatorit pentru renovarea casei unde locuiam. Astazi m-a sunat seful de post de la politia din comuna in care locuieste ea spunandu-mi ca trebuie sa ii platesc suma de 1300 lei pensie alimentara pentru lunile in care nu locuiam impreuna desi eram casatoriti. De 2 luni de zile sunt in concediu medical din cauza unor prbleme grave cu coloana,momentan sunt internat la spital,fac tot felul de tratamente. Aceste probleme la coloana le am de la locul de munca iar o perioada de timp destul de lunga nu am voie sa fac efort. M-au sunat cei de la firma unde lucrez si au zis ca ei nu ma tin asa, adica tot in concediu medical iar luni merg sa imi bag lichidarea. Cei de la politie au zis ca o sa inainteze dosarul daca nu platesc suma de 1300 lei care nu stiu de unde s-a adunat. Trebuie sa platesc pensie alimentara pe lunile septembrie, octombrie,noiembrie si decembrie 2010? Atunci cand am divortat de la judectorie mi-a zis ca incepand cu luna ianuarie 2011 trebuie sa ii pun 150lei pensie, nici de cum ca ar trebui sa platesc pe acele 4 luni cat nu am locuit cu ea. Ce pot sa fac in acest caz? Ce se poate intampla in situatia in care nu platesc suma aia? Chiar nu stiu de unde sa scot acesti bani, abia ma descurc sa traiesc de pe o zi pe alta, iar acum sunt obligat sa imi bag lichidarea, alt loc de munca nu stiu daca pot sa imi gasesc in graba si mai ales cu problemele de sanatate.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:26, 13 Februarie 2013
Cititi cu atentie motivarea sentintei de divort, pensie,incredintare.De regula pensia de intretinere se plateste de la data introducerii actiunii pina la majoratul copilului.
La politie, va poate face plingere pt abandon de familie , daca timp de 2 luni nu achitati pensia de intretinere.Seful de post cred ca face un abuz, si nu cred ca exista plingere depusa.
Dvs. ar trebuii sa solicitati Instantei de judecata micsorarea pensiei de intretinere, raportat la situatia dvs. actuala.depuneti acte in acest sens:actele medicale.
Referitor la angajatorul dvs., atata vreme cit medicul va recomanda si va prescrie concediu medical, nu va dati demisia, pt ca banii de concediu medical nu-i plateste angajatorul, ci statul.Daca va obliga sa demisionati, posibil sa nu fi avut niciodata contract de munca!
Sanatae si succes!
Pensia nu stiu cat se mai poate micsora, ca deja e destul de mica. In general, la divorturile prin acord se cam calculeaza pensia de la data pronuntarii; totusi, cum spunea si colega, uitati0-va in hotarare, la final, dupa ce scrie ca instanta hotaraste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara- stabilire dupa venituri din pensie de boala grizonatualbastru35 grizonatualbastru35 sant bolnav din 2011.din decembrie2012 am depus dosarul medical de pensionare rezultind o pensie de 350 lei pe luna .in urma sentintei de divort instanta a ... (vezi toată discuția)
Alocatie alimentara levi2010 levi2010 Buna ziua .Ma numesc ANDREI BOCA K,sunt din Cluj.mentionez ca sunt divortat si am un aiat in varsta de 16 ani,fiin in grija parintilor sotului,eu nefiind ... (vezi toată discuția)