avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită care este CREANTA MINIMA pentru executare silita ...
Discuție deschisă în Executare silită

care este CREANTA MINIMA pentru executare silita IMOBIL?

Buna ziua,

Suntem asociatie de locatari(bloc garsoniere confort 3) si avem 3 cazuri in care in garsonierele respective nu se mai locuieste si nu s-a mai platit intretinere de ani buni.

Datoriile in momentul de fata sunt de 2100 RON, 2400 RON, 3200 RON.

Proprietarii nu mai sunt de gasit, venituri nu au (am intreprins demersuri de verificare la admin. finante).

Avem privilegiu imobiliar inscris pentru aceste imobile.

Se pot executa silit aceste imobile pentru sumele datorate? Doar daca s-ar putea executa aceste imobile s-ar justifica demararea actiunii in instanta.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
andreistan, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:28, 17 Februarie 2013
Nu exista o suma minima, oricum aceste datorii sunt purtatoare de penalitati pana le recuperati si se vor mai mari cu cheltuieli de judecata, cheltuieli cu executarea, .
Art. 630. - In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc,
creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.
Deci , doar daca exista delasare din partea datornicului, se ajunge chiar sa ramana fara casa pt sumele astea, altfel cred ca exista intelegere din partea asociatie pt ca dansii sa plateasca in cateva rate.
Dupa vanzarea garsonierelor, li se va da diferenta ce ramane dupa vanzare.

Oricum se justifica demararea actiunii in instanta pt a obtine un titlu executoriu si pt ca dreptul dvs la actiune sa nu se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire paulica_67 paulica_67 De un an sant presedinte la o asociatie. Avem un proprietar care are o datorie. L am notificat si ne a spus ca din 2014,are apartamentjl scos la licitatie. A ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoareasca nexecutata graby111 graby111 buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari marius123456 marius123456 o asociatie de locatari poate sa ia un imobil daca acel imobil este in patrimoniul unei banci si titularul acelui imobil? imobilul respectiv are datori la ... (vezi toată discuția)