avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionari publici - conditii de ocupare a unei ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionari publici - conditii de ocupare a unei functii

Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea functiei de sef serviciu financiar-contabilitate, impozite si taxe locale in cadrul unei primarii, dar... Condiţiile de participare afişate sunt următoarele: •studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă în contabilitate:... Eu sunt absolvent cu diploma de licenţă eliberată de A.S.E. Bucureşti în anul 1998, titlul ECONOMIST, în profilul ECONOMIC, specializarea Management-Marketing în Afaceri Economice. Sunt expert contabil înscris în CECCAR şi am făcut un masterat în MANAGEMENTUL AFACERILOR PUBLICE la SNSPA, FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE PUBLICÃ.
Am lucrat în sistemul public ca economist în cadrul compartimentului financiar-contabil din anul 1997, iar din anul 2008 sunt administrator financiar (contabil şef) la o unitate de învăţământ.
Rugămintea mea este să îmi spuneţi dacă îndeplinesc condiţiile pentru participarea la concursul mai sus menţionat.
De asemenea, având în vedere că sunt expert contabil şi administrez o mică societate comercială în domeniul de activitate contabilitate, audit financiar şi consultanţă în domeniul fiscal, poate fi invocată vreo incompatibilitate (în situaţia în care aş participa la concurs şi aş ocupa funcţia vizată)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: boboc33 , utilizator 12:28, 5 Martie 2013
Recunosc ca nu am precizat ca sunt adm-fin la o unitate de invatamant, dar ca vreau sa schimb acest loc de munca. De aceea m-am inscris la concursul respectiv. Daca as fi luat concursul, as fi fost contabil sef la primarie cu norma intreaga, iar la scoala ar fi fost contabil sef o alta persoana. In legatura cu activitatea desfasurata de mine in cadrul societatii de contabilitate (tinem evidenta contabila a catorva pravalioare!), cei de la ANFP au subliniat doar ca functionarii publici nu pot desfasura activitati (remunerate sau nu) sau detine functii de conducere in alte societati comerciale din sectorul public; ceea ce citisem si eu in actul normativ; o explicatie mai... clara nu am primit.
Vin si cu noutati: am prezentat scrisoarea primita de la ANFP celor din comisie, chiar si in ziua concursului am insistat asupra lamuririi acestei situatii. Mi s-a spus ca e totul in regula, ca nu e nicio problema. Am participat la concurs. NU am luat! :) Nici nu conteaza ca m-au despartit cateva sutimi de locul 1. A fost o experienta foarte interesanta! :sorry:
P.s. Unii dintre noi sunt nevoiti sa munceasca mai mult decat altii si asta doar pentru a trai (nu pentru a trai foarte bine!). Sa nu intram in detalii! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

studii necesare pentru secretar oras mijue mijue Am absolvit facultatea de management financiar contabil avand si masterul in management.Pot participa la un concurs pentru functia de secretar al ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)
Studii secretar primarie kta87 kta87 Buna ziua, as vrea sa aud ceva pareri de la experti in domeniu.:) Ce studii ai nevoie exact pentru a fi secretar de primarie????Sa spunem un exemplu... ... (vezi toată discuția)