avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate copil cu numele mamei gresit in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate copil cu numele mamei gresit in certificatul de nastere

am un copil nascut dupa divortul de tatal lui iar fostul sot l-a trecut pe numele lui in certificatul de nastere iar pe mine,ca mama m-a trecut tot cu numele lui desi eu trecusem la numele de dinaintea casatoriei.copilul este la mine dar fara decizia unei instante.Fostul sot nu mai locuieste cu noi de multi ani si nu stiu nimic de el.Cum trebuie sa procedez pentru a nu avea probleme la eliberarea carti de identitate a copilului la implinirea varstei de 14 ani?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:45, 11 Martie 2016
Iar daca doriti indreptarea erorii si doriti ca minorul sa fie inscris corect in acte, dupa spusele dvs. ca aveati buletin pe numele de fata la data inregistrarii nasterii, si erati divortata, desi nu am auzit pana acum de asa o eroare din partea ofiterului de stare civila, dar ma rog sa admitem ca ce declarati dvs. este purul adevar, nu va ramane decat sa solicitati rectificarea actului de nastere al copilului (sa dati vina pe sot), caz in care copilul va figura ca fiind copil din concubinaj, asa cum este si corect, iar dupa cum va scria si Ares_3, sentinta de incredintare este total obligatorie.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine int-ro problema asemanatoare.
Va scriu in numele mamei:
" In certificatul meu de nastere, mama mea are PRENUMELE gresit (Constanta in loc de Victoria).
Avand in vedere ca vreau urgent sa rezolv aceasta problema, va rog sa indrumati unde trebuie sa merg prima data, cu ce acte si daca mama trebuie sa fie prezenta.
Mai mentionez ca sunt nascuta intr-o cumuna mica a judetului, asta inseamna ca trebuie sa merg acolo unde mi s-a eliberat certificatul cand m-am nascut? Adica la rpimaria comunei? sau unde?
Va rog sa-mi spuneti pas cu pas ce trebuie facut."
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti minra aveti nevoie de prezenta mamei. Daca sunteti majora puteti depune cererea atat la starea civila de la locul dvs. de domiciliu care va face corespondenta cu cei de la locul nasterii cat si direct la starea civila de la locul de nastere. Exista cerere tip. Depuneti la cerere actele doveditoare, actul dvs. de nastere, de identitate, actele mamei dvs. certif de nastere, de casatorie, act de identitate. Taxa este 2 lei. Problema este ca termenul este de 30 de zile dar de regula se depasaste acest termen intrucat sunt necesare extrase de pe actele de stare civila, aprobare de la judet, dispozitie de primar, e de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat nastere nou nascut georgiana1102 georgiana1102 Buna ziua, Am ceva probleme cu eliberarea certificatului de nastere pentru nou născut sper sa mă puteti ajuta cu ceva lămuriri si nu numai. Am fost ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adynazoe adynazoe Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere ancateodora23 ancateodora23 Am nevoie de ajutor,vreau sa stiu ce trebuie sa fac,situatia mea este urmatoarea..am fost casatorita acu 8 ani...desi dupa primu an ne-am despartit...abia ... (vezi toată discuția)