avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa pentru marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa pentru marturie mincinoasa

Ce pedeapsa i se aplica unei persoane care ulterior se dovedeste ca a depus marturie mincinoasa?Va adresez aceasta intrebare pentru ca as vrea sa deschid actiune de judecata personelor care au depus marturie mincinoasa
Cel mai recent răspuns: henrimm , utilizator 20:15, 11 Aprilie 2018
Ar putea raspunde pentru infractiunea de fals in declaratii, infractiune prevazuta de art. 292 C. pen.

Daca este vorba de un denunt calomnios ar raspunde pentru comiterea acestei infractiuni.

Simplul fapt ca nu aveti insa niciun martor nu inseamna insa ca sunteti vinovat daca s-a savarsit infractiunea.
Incercati sa consultati intr-un mediu confidential un avocat pentru a se pastra si secretul profesional.Va trebui insa sa il platiti.
Am si eu o intrebare..se considera marturie mincinoasa daca am marturisit ceea ce imi aduc eu aminte din faptele intamplate avand in vedere ca a trecut foarte mult timp de la consumarea faptei? Problema este ca deoarece am marturisit ceea ce mi-am adus aminte incep sa am dubii in legatura cu ceea ce s-a intamplat cu adevarat.
Si eu am o intrebare, daca mai multi indivizi pe care ii acuz de vatamare corporala, plus alti martori, declara cu totul altceva, decat ce apare pe inregistrarea video a institutii cu pricina, aceasta fiind singura mea arma, pot sa actionez in instanta pentru marturie mincionasa?
Da, puteti depune plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva martorilor intrucat va fi evident faptul ca dvs. spuneti adevarul.
In rest organul de ancheta va trebui sa se descurce...
Si ce ma fac daca organul de ancheta este corupt de la ofiteri pana la judecatori?
Ar trebui unde sa mut cazul ?

Alte discuții în legătură

Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa jeneta jeneta ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze? (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)