avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul Unic de Control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul Unic de Control

Buna,

Am infiintat un PFA in Ianuarie 2010 si la aceea data nu mi-a spus nimeni ca as avea nevoie in mod obligatoriu de Registrul Unic de Control. Am aflat acest lucru din intamplare astazi navigand pe Avocatnet.

Voi primii amenda deoarece in 30 zile nu am cerut RUC de la Finante? Nu stiu daca acest lucru se prevedea in 2010 si de aceea as avea nevoie de ajutor cum as putea proceda in aceasta situatie.

Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 11:44, 18 Februarie 2013
Conform legii 252/2003:
"(3) Contribuabilii nou-înfiinţaţi sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării, să achiziţioneze registrul unic de control.
Art. 7. - Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neachiziţionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3);

Art. 8. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 7 se sancţionează cu amendă după cum urmează:
a) de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. a); "
Multumesc mult de raspuns.

Daca voi merge acum la finante sa achizitionez un RUC ce ar implica? Imi vor da amenda?
Nu o sa primiti amenda.Da-ti un telefon ianinte,deoarece nu au tot timpul.Eu de 2 luni ma chinui la sector 3 sa achizitionez un REF.Cu RUC am avut mai mult noroc,dupa 1 luna de sunat,au primit 100 buc.si am fost printre "fericitii" 100.Dvs.nu trebuie sa achizitionati REF.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul ujic de control? Julia78 Julia78 Bună ziua, care sunt sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul unic de control pentru un S.r.l. nou infiintat fara activitate si au trecut ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control in gradinite beatrice3108 beatrice3108 Va rog sa-mi spuneti daca o gradinita de stat ,gradinita cu program prelungit,trebuie sa aiba in unitate registru unic de control si daca da,de unde se ... (vezi toată discuția)