avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata apa rece dupa demontare apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata apa rece dupa demontare apometru

daca demontez apometrul de apa rece cum voi plati in continuare apa rece locuiesc la bloc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:03, 21 Februarie 2013
Interventie moderator

De ce sa-l demontati?
Spuneti ce problema aveti, ca la o simpla intrebare fara sa dati amanunte nu veti primi raspunsul asteptat.
vreau sa l demontez deoarece citirea de baza se face dupa apometrul de la subsol care arata un consum mai mare si diferenta se imparte la toti locatarii deci daca eu consum 7mc asociatia mai adauga 2mc iar daca scot apometrul mc consumati si inregistrati de apometrul de la subsol se vor imparti la nr de persoane din bloc adica as avea un consum de 2,4mc de persoana
Asta doar daca toata lumea isi scoate apometrele.
Altfel, daca o faceti numai dv., restul vecinilor cu apometrele lasate pe instalatie vor plati cat consuma, iar dv. veti plati toata pierderea de apa, adica cu mult mai mult decat acum deoarece nu se poate sti cat ati consumat de fapt.

Toate asociatiile au aceste diferente si le repartizeaza proprietarilor in functie de diferite criterii.
Va pot spune o singura cauza din multele care determina aceste diferente: momentele diferite de citire a indecsilor pe contoare, pe bransament, pe contoarele din apartamente, fiecare citeste cand poate, cand are timp, cand vrea, astfel incat intre bransament si contoarele din apartamente se naste aceasta diferenta care se rostogoleste de la luna la luna.

Totusi, daca toti locatarii vor sa-si demonteze apometrele de pe instalatie, nu faceti calculul pe o factura care arata un consum cenzurat prin prezenta apometrelor in apartamente, ci pe o factura cu un consum mult mai mare pentru ca atunci fiecare va consuma mai mult, ca nu va mai conta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)