avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj- bunuri in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj- bunuri in timpul casatoriei

as vrea sa deschid actiunea de partaj pentru bunurile din timpul casatoriei.Fostul sot stie ca nu am posibilitatea sa fac partajul asa ca nu-mi da nimic ....nu am bani si nu-mi pot permite un avocat. Precizez ca sunt bunuri in val de peste 50.000 euro. Cum as putea obtine un avocat bun care sa-l platesc la final? exista aceasta posiblitate?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 19:58, 20 Februarie 2013
conform legislatiei in vigoare pentru partaj trebuie sa va adresati mai intai unui mediator . un mediator va poate ajuta sa ajungeti la un acord privind impartirea bunurilor. mediatorul incheie un acord pe care il autentificati la notar sau ii investiti cu formula executorie in instanta. mediatorul nu costa mult si onorariul se imparte intre dv si fostul sot.
ce trebuie insa sa stiti este ca atat in cazul intelegerii prin mediator cat si prin actiune in instanta nu costurile cu mediatorul sau avocatul sunt cele ce trebuie sa va preocupe ci taxa de timbru ( daca sunt imobile in masa partajabila ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pe un titlu de proprietate GheorgheIleana GheorgheIleana Buna Ziua! Eu impreuna cu sora mea avem in proprietate(conform titlului de proprietate), 3,80 ha pamant intra(casa si un loc de casa) si extravilan. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)