Buna seara,
In 1994,tatal vitreg al persoanei X,i-a facut prin notariat un contract de intretinere cu uzufruct viager,urmand ca persoana X sa-l intretina pe toata durata vietii,ceea ce a si facut,iar apoi sa-i ramana apartamentul.
Dupa cativa ani,tatal vitreg a decedat,iar persoana X s-a ingrijit de toate demersurile ce urmeaza dupa un deces,inclusiv pmenile si cruce de marmura la implinirea unui an.
Acum,au venit copiii tatalui vitreg si vor sa o dea in judecata pe X,ptr.a-i lua apartamentul.
Se poate acest lucru,avand in vedere ca persoana X are acel document ?
Ce poate face in cazul in care va fi data in judecata ?
Multumesc.
@ cassy este contract de intretinere nu de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ....este o diferenta fundamentala.
Eu zic ca daca exista dovezi ca si a executat obligatia de intretinere nu sunt sanse de castig pt fii tatalui vitreg.
scuze, m-am grabit eu si sunt destul de obosita, rog moderatorul sa stearga mesajul meu.
multumesc anticipat.
imi tot face probleme calculatorul, credeam ca nici nu a postat mesajul.....scuzele mele din nou
1-Este CONTRACT DE INTRETINERE
2-Transmitatorii sunt tatal vitreg al persoanei X si mama persoanei X (au fost casatoriti legal)
3-Dobanditorii sunt: persoana X si sotul acesteia
4-Se mentioneaza :"...transmitem dobanditorilor dreptul de NUDA PROPRIETATE asupra imobilului situat in.....inscris in CF...a localitatii....cu nr.top.....identificat....constituit din:
* 2 camere si dependinte,cu cota de 2,6% din partile de uz comun descrise in coada cartii funciare mai sus aratate.
* Terenul este in prezent proprietatea Statului Roman.
*Odata cu imobilul,se transmite si dreptul de folosinta pe durata existentei constructiei,asupra a 14 mp.dobanditi in baza actului nr..../92 CF,inscris ca sarcina sub C 12,13,ce urmeaza a se radia de pe numele nostru,iar pe viitor,dobanditorii isi vor reglementa situatia juridica privind terenul construit si neconstruit aferent constructiei,in conditiile prevazute de Legea nr.18/1991.
*Subsemnatii transmitatori,am dobandit dreptul de proprietate cu titlu de drept cumparare,in baza actului nr...../....conform celor mentionate sub B 12,13,iar transmiterea imobiliara se face libera de sarcini sau procese,cu exceptia dreptului de uzufruct viager pe care ni-l retinem in favoarea noastra si pe care solicitam a-l intabula pe numele nostru la foaia C a cartii funciare...
*In schimbul dreptului de NUDA PROPRIETATE,asupra imobilului astfel transmis, dobanditorii urmeaza a ne asigura intretinere completa pentru tot restul vietii......
*Intretinerea astfel descrisa,urmeaza a fi prestata in natura,incepand cu data autentificarii prezentului contract,iar in situatia in care dobanditorii nu o vor presta o perioada de 3 luni consecutiv,se va putea solicita rezilierea contractului,fara a se putea solicita contravaloarea intretinerii prestate pana la acea data.
Deci,asta era singura clauza. Insa nu a fost nevoie de reziliere,intrucat persoana X a facut ceea ce s-a stipulat in contract.
5-In aceste conditii,exista vreun motiv ca persoana X,cu sotul,sa piarda apartamentul dobandit in conditiile aratate ?
Va multumesc.
In conditiile aratate v am mai spus ca nu daca dovedesc ca si au indeplinit obligatiile fata de creditorii obligatiei de intretineere in cazul unui eventual proces.