avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie+vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie+vechime in munca

Bine v-am gasit! As dori sa stiu cum as putea proceda pentru a mi se recalcula pensia si vechimea in munca,fiind pensionata gr3 de 11 ani.Am 54 de ani si 25 ani vechime ,dintre care 15 ani in industrie grea.Am oare dreptul de a ma pensiona defnitiv?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: floridelotus , utilizator 15:57, 24 Februarie 2013
Trebuie sa va uitati pe decizia de pensionare! La pct. F (al deciziei) aveti trecut: stagiul complet de cotizare X ani; total stagiu de cotizare realizat x ani x luni, din care: in gr.I (lg.3/1977) in gr.II, conditii speciale - anterior datei de 01.04.2001, cond. deosebite, cond. normale, stagiu asimilat, stagiu aferent gr. Isi II etc.
Verificati si carnetul de munca daca nu scrie " in perioada ... a fost incadrat in gr. conf Ordinului MMOS nr. ... anexa .. pozitia.
Daca la dosarul de pensie aveti adeverinte referitoare la gr. de munca, poate acestea nu au fost intocmite corect sau sau mai trebuie sa stiti ca nu toti cei care au lucrat la forja au si grupa de munca (a se vedea si lg.226 care arata care sunt societatile care pot beneficia de cond. deosebite sau cond. speciale).
Mai verificati decizia de pensie inca o data!
Asa voi face,va multumesc mult,si Domnul sa va rasplateasca bunavointa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)