avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare CF: Ap. 2 camere in ap. 1 camera
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare CF: Ap. 2 camere in ap. 1 camera

Buna ziua.
Am in posesie un ap. compus din o camera, o bucatarie, o baie si un hol. Suprafata totala este de 21,5 mp. Blocul a fost construit inainte de 1989 si vandut ca ap. cu 2 camere + dependinte. Atunci cand am cumparat am avut banii cash si nu m-a deranjat acest lucru.
Acum cand vreau sa il vand, banca nu e de acord sa dea imprumut pt ap. cu 2 camere cu suprafata de 21,5 mp. Am obtinut o adeverinta de la fabrica , care a vandut blocul cum ca este compus din o camera, o bucatarie, o baie si un hol.
Cei de la OCPI nu vor sa imi accepte. Un vecin care are ap. exact ca si al meu a reusit in 2007 sa faca transformarea tot cu ajutorul acestei adeverinte. Cand i-am spus doamnei de la ghiseu, a plecat la registrator sa il intrebe si mi-a raspuns ca era alta lege atunci.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez ca sa pot transforma in CF si eu ap. din 2 camere in ap. cu o camera. Daca se poate sa imi indicati si articolul si legea care spune cum se poate transforma. Am citit Legea7/1996, dar ma gandesc ca e una mai noua, caci nu am gasit nimic.

Si mai am o intrebare: am si un teren in satul X care a apartinut de comuna Y. Dupa ce am cumparat eu terenul, satul X a trecut in subordinea comunei Z. Cand sa ma apuc de casa, nu am putut obtine Certificatul de Urbanism pt ca pe CF apare comuna Y si CU-ul trebuia eliberat de comuna Z. As dori sa imi spuneti cine e de vina pt aceasta situatie? Eu? Primaria comunei Z? Primaria comunei Y? Sau OCPI?

Va multumesc anticipat.
Toate cele bune.
A.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 15:41, 25 Februarie 2013
Sa incercam sa fim punctuali, asa ca...:
1. In legea 7/96 nu veti gasi expicit vreun text care sa va elucideze cazul, insa, daca mai citeste cineva si ordinele 633 si 644/2006, impreuna cu acea adeverinta emisa de catre vanzatorul dumneavoastra (banuiesc ca ati cumparat apartamentul in baza decret 61/1990 sau a legii 85/1992) si fiind intocmita si o documentatie cadastrala in acest sens, in care sa reiasa ca e vorba doar de o singura camera si dependinte, nu prea vad de ce ati mai avea probleme la OCPI
2. Nu este vina nimanui ca s-au modificat limitele UAT, cu atat mai putin a dumneavoastra, astfel ca ANCPI tocmai a emis o decizie in acest sens din care reiese clar ca toate aceste modificari si actualizari trebuiesc facute, din oficiu, de catre OCPI, asa ca va sfatuiesc sa faceti o simpla cerere la OCPI prin care sa solicitati actualizarea informatiilor cadastrale. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pe locuinta etaj mansarda Ana54321 Ana54321 Buna. Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata crilia crilia Am cumparat o casa si in extrasul CF apare ,bucatarie,baie,3 camere,hol...si suprafata utila 100 mp,M-am apucat de renovat si din calcule nu iesea suprafata de ... (vezi toată discuția)