avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Autoutilitara primita in folosinta - ce fel de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Autoutilitara primita in folosinta - ce fel de contract se poate incheia, sa pot decuce cheltuielile de transport?

Buna ziua.

Am primit o autoutilitara spre folosinta, de la alta firma (inregistrata pe firma respectiva), pentru desfasurarea propriei activitati a firmei mele: transport marfa.
Intrebarea mea este: ce fel de contract pot incheia intre firma care este proprietara masinii si firma mea, pentru a putea deconta si deduce cheltuielile cu combustibilul, reparatiile, etc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 14:51, 22 Februarie 2013
contract de comodat , dar proprietarul de drept este obligat sa-si plateasca asigurarile RCA , CASCO si de tip CMR , deasemeni daca masina o folositi pentru transport de marfa , si vreti sa transportati si marfuri periculaose , proprietarul trebuie sa scoata licenta ADR , conforma clasei de periculozitate care banuiesc ca poate vreti sa transportati , dar asta este alta dicutie... platile acestor taxe de asigurari le poate suporta proprietarul , iar dumneavoastra daca vreti sa-i restituiti suma cheltuita , puteti sa o faceti dar sa cereti chitantele , va vor trebuii in contabilitate !!! daca proprietarul respectiv este persoana fizica , mai jos aveti 2 link-uri care va vor ajuta .....

[ link extern ]

[ link extern ]

lucrez in domeniu , informatiile de mai sus va vor fi de folos !

scuze revin cu informatie referitoare la deducerea cheltuielilor....veti putea deduce cheltuielile aferente transportului , doar in baza acelui contract , prin bonuri combustibil , bonuri si facturi intretinere si cosumabile autoutilitara (service , cauciucuri , piese de schimb , tuning-uri ... ) , bonuri pensinui , in limita a 90 de lei/noapte , bonuri restaurant , bonuri parcari , deci cheltuieli aferente unei curse ....
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Multumesc. Imediat studiez. :)

Daca mai am intrebari, revin.

Cheltuielile se deduc integral sau doar in limita a 50%?
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Silvia Monica, utilizator
=D> ....pai faceti cursa doar pe jumatate ? :D....

se deduc absolut integral ! asta trebuie sa va informeze contabilul !
nu v-am intrebat , ce fel de transport vreti sa faceti ? transport comercial , pe baza de comanda/contract cu diferiti parteneri adica incarcati din Bucuresti si transportati la Baia-Mare si de acolo luati alta marfa catre Constanta , sau transport in nume propriu , adica aveti dumneavoastra marfa si vreti sa o transportati spre difetite puncte de depozitare/vanzare sa nu mai apelati la diferiti curieri sau transportatori ?
Buna.

Nu sunt firma de transport, ci de comert. :) Livrez marfa clientilor cu acea masina.
Nu e vorba doar de transport pe jumatate. E vorba de cod fiscal, dar ma interesez.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Decontare combustibil Alex N Alex N Buna seara, As dori sa stiu care este modalitatea de decontare a motorinei, pentru o masina pentru care este facut contract de comodat. Precizez ca masina ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto ncris78 ncris78 O SC vrea sa foloseasca pentru activitatea de transport marfa o autoutilitara si o remorca, inmatriculate pe persoana fizica. Se va face un contract de ... (vezi toată discuția)
Este suficient contractul de comodat auto? adina73 adina73 Buna ziua, in cazul in care intr-o societate unul dintre asociati are masina proprie, se incheie contract de comodat intre acesta si societate, caz in care ... (vezi toată discuția)