avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare filiala ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare filiala ONG

Buna ziua,

am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca eram studenta in Bucuresti si imi era f greu sa ma deplasez acolo. Acum vreau sa infiintez o filiala a acestui ONG in Bucuresti. Ce trebuie sa fac? Imi trebuie alt statut si alt act constitutiv, sau trebuie sa fie aceleasi, membrii fondatori trebuie sa fie aceeasi sau altii? Nu inteleg nimic din legislatie :(

Ma puteti ajuta? Imi puteti spune, va rog care sunt pasii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:44, 2 Decembrie 2019
Nu au lucrurile o legatura necesara intre ele. Daca acei membri tin la ei acasa bunuri din patrimoniul ONG-ului, acesta poate oricand cere sa ii fie aduse, de ex., pentru inventar, si poate sa le retina sau dea la altii cat timp nu exista vreun contract de comodat sau inchiriere etc. cu acei membri, iar daca este, contractul acela poate fi aproape sibur reziliat sau denuntat unilateral... Si daca nu au niciun temei contractual sau legal sa le tina ( ex. drept de retentie) refuzul de restituire e delict civil sau chiar infractiune.... Sunt multe ONG care nu si-au operat la zi modificarile de componenta Consiliu Director = in acest caz pot avea unele probleme practice de a dovedi tertilor cine e acum repreznetant legal.... deci ar fi bine de rezolvat poroblema cat mai curand.... Adunarea Generala e singura care poate infiinta filiale..... ea decide infiintarea, nu doar aproba altora sa o infiinteze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestarea hotararii cd de schimbare a sediului oana_cat oana_cat Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, ... (vezi toată discuția)
Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)