avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie si indemnizatie

am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune actele pt alocatie si indemnizatie pt al doilea copil si daca pot avea ccc tot 2 ani. mentionez ca cu al doilea copil am stat o luna in spital deoarece a avut probleme si el si eu si a necesitata internarea amandurora.am mai inteles ca pana face primul copil 2 ani primesc 600 de lei lunar pt al 2 lea copil?trebuie ocerere separata sau cum? multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 22 Februarie 2013
1. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendatii CIM pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si completati cererea pentru CCC2.

2. - In CCC2 se intra imediat ce se termina CCC1 si veti avea aceeasi indemnizatie.
- Pentru perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar (pentru asta trebuie sa mergeti la Primarie sa solicitati acesti bani).

3. Alocatia de stat pentru copii (pentru al doilea copil) se plateste incepand cu luna urmatoare aceleia in acer s-a nascut copilul (tot la Primarie o solicitati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil2 alina_lucia19 alina_lucia19 buna seara, sunt in crestere copil din decembrie 2011 pana in decembrie 2013, iar urmeaza sa nasc al doilea copil in august 2013. As vrea sa stiu daca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil maryag maryag buna ziua,am un copil nascut un martie 2011 si am concediu de crestere de 2 ani pana in martie 2013,sunt iar insarcinata si copilul se va naste tot in ... (vezi toată discuția)