avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actul de vanzare -cumparare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actul de vanzare -cumparare cu uzufruct

sunt 4 frati,[3 surori si 1 frate]iar mama lor a vandut cu uzufruct apartamentul de 3 camere uneia din surori care locuieste cu ea .ceilalti copii mai pot ataca actul de vanzare-cumparare cu uzufruct daca ea nu este bine intretinuta? trebuie dovezi care sa ateste ca nu este bine intretinuta?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:59, 24 Februarie 2013
Una este intretinerea si una este vanzarea! Nu se poate ataca contractul de vanzare cumparare cu uzufruct pentru intretinere caci nu exista clauza de intretinere! Se poate ataca pentru faptul ca nu s a dat pret, daca este asa, pentru a fi socotit donatie si supus reductiunii liberalitatilor excesive pentru cota de rezerva succesorala ce li se incalca , dar numai la decesul mamei. Succesiunile se deschid prin moarte.
Nu are nici o legatura intretinerea, cu uzufructul viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare - donatie mascata ncc alexandru08 alexandru08 Exista doi frati.Mama i-a \"vandut\" prin contract de vanzare cumparare unuia dintre frati un apartament cu clauza de abitatie viagera. (baiatul devenind nud ... (vezi toată discuția)
Mostenire arhiria arhiria Buna ziua!Poate fi atacat un act vanzare-cumparare cu abitatie viagera?Suntem trei frati ,iar in viata este doar mama care locuieste cu mine(cel de-al treilea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie si de vanzare cumparare. shaherezada shaherezada Buna ziua, Am dobandit un imobil astfel: 3/16 prin mostenire de la tatal meu decedat,, 10/16 prin contract de donatie cu clauza de uzufruct viager de la mama ... (vezi toată discuția)