avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sa chem in litigiul de munca I.T.M. - pentru a fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sa chem in litigiul de munca I.T.M. - pentru a fi obligat sa-mi incheie Cartea de munca?

In cazul meu, angajatorul - societatea "R" pe actiuni, este in insolventa.
"R" nu a inregistrat Contractul individual de munca, al meu, la I.T.M., iar administratorul judiciar al lui "R", a respins cererea mea, de inscriere la masa credala, a angajatorului meu, "R". Cum nu am fost platit integral, se impune deschiderea unui litigiu de munca, care, are ca obiect, drepturile mele banesti si completarea Cartii mele de munca.
Conform art.36 din Legea nr.85/2006, administratorul judiciar al angajatorului meu, a cerut suspendarea procesului, in litigiul de munca, al meu, cu angajatorul meu.
In litigiul de munca, - pentru recuperarea drepturilor banesti, neachitate integral, - am chemat in locul angajatorului meu, pe o alta societate comerciala, "T", care, a promis, in procedura insolventei lui "R", sa cumpere toate debitele angajatorului meu, "R".

Intrebari: 1) in litigiul de munca, initiat de mine, mi se poate cere sa timbrez la valoare, cererile pe care le formulez fata de un promitentul "T", - tert, fata de c.i.m. dintre mine si angajatorul meu si, tot tert, fata de raportului juridic de munca, dintre angajatorul meu si mine. Eu - angajatul, ma consider numai un alt tert beneficiar neidentificat, in momentul stipulatiei facute de "S" stipulant, - asociatul majoritar atat al lui "R", cat si al lui "T".
2) Cine poate fi obligat de instanta, sa deschida, sa completeze si sa inchida Carnetul de munca al meu ? Administratorul judiciar al angajatorului meu, sau chiar Inspectoratul Teritorial de Munca ?
Pentru a-i fi opozabila hotararea, trebuie sa chem in litigiul de munca Inspectoratul Teritorial de Munca ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 19:32, 25 Februarie 2013
Ati semnat sau nu c.i.m.?
Da, am semnat C.i.m., dar angajatorul dupa ce l-a semnat si el, a "trimis" C.i.m., la vizat, la I.T.M. De fapt, l-a ascuns sau l-a distrus. Cert este faptul ca, din oct.2006 si pana in prezent, cei de la I.T.M. nu au primit nici un C.i.m. de la angajatorul meu, "R".
Am cerut la I.T.M., sa intreprinda un control de fond, al activitatii angajatorului meu, "R", etc.
In litigiul meu de munca cu angajatorul meu "R", sper sa furnizez inclusiv date din rezultatul acestui control.
Daca ati semnat c.i.m. si aveti un exemplar de pe acesta, atunci ITM-ul nu are decat urmatoarele doua obligatii alternative: fie va certifica inscrisurile in carnetul de munca daca angajatorul dvs a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca , fie va face inscrierile aferente perioadei lucrate pana la 01.01.2011 in carnetul dvs de munca daca angajatorul dvs nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Precizari itm cluj ref carnete de munca mmarianne mmarianne In atentia ANGAJATORILOR 1. Incepand cu data de 31.01.2011 nu se vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cum funcþioneazã vechimea în muncã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei ... (vezi toată discuția)