avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii grseala altora e greseala mea?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

grseala altora e greseala mea?

Sunt intr-o mare dilema, dupa ce mi-am dat demisia, in cont trebuia sa imi intre banii pe o saptamana lucrata,dar mi-a intrat un salar intreg, nu imi venea sa cred mai ales ca aveam mare nevoie de ei,dupa 2 saptamani ma suna contabila firmei ca a gresit calcularea pontajului, si din cauza asta trebuie sa dau banii inapoi. Cum sa procedez? :(
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 13:17, 28 Februarie 2013
Potrivit art. 256 alin. (1) din Codul muncii, salariatul care a incasat de la angajator o suma nedatorata este obligat sa o restituie.
Art.169 C.mun.
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
.....

Pentru a restitui suma trebuie angajat raspunderea patrimoniala a salariatului ...astfel incat, pana la obtinerea unei hot.jud sau incheierea unui acord in aceasta privinta, salariatul nu are nicio obligatie de a restitui suma nedatorata.
Salariatul nu a provocat nicio dauna ci a incasat o suma nedatorata.
Tot prejudiciu se cheama ...
Atunci de ce spune legea ca este obligat? Daca e obligat, de ce mai trebuie sa-l dea in judecata?

Alte discuții în legătură

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)
Cand patronul transfera mai multi bani in cont dupa care ii cere inapoi titeielena titeielena Am si eu o problema. Sotul meu a fost angajat la un restaurant incepand cu luna noiembrie a anului trecut, atunci cand sa angajat a stabilit de comun acord cu ... (vezi toată discuția)