avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand patronul transfera mai multi bani in cont dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand patronul transfera mai multi bani in cont dupa care ii cere inapoi

Am si eu o problema. Sotul meu a fost angajat la un restaurant incepand cu luna noiembrie a anului trecut, atunci cand sa angajat a stabilit de comun acord cu partonul un salariu .Patronul ia promis ca salariu care este trecut pe catrea de munca va fii la fel cu cel pe care il va primii in mana , si asa sa sii intamplat timp de 6 luni adica suma care este trecuta in contract ca si salariu brut tot aceiasi suma a fost virata si in contul de salariu. Luna trecuta patronul a inceput sa nu mai transfere banii la timp iar atunci cand ia transferat acestita au fost mai putin decat ar fii trebuit chiar daca ar fi fost calculat din salarul brut.Zilele trecute in posta a venit o somatie prin care il obliga pe sotul meu sa platesca o suma de bani care nu este deloc mica spunand ca in tot acest timp in fiecare luna contabila lui a gresit si ia transferat in cont mai multi bani decat trebuia.
Mentionez ca in somatie spune ca daca suma de bani solocitata de el nu va fii tranferata in contul sau pana in 22iulie 2016 acesta va face plangere in instanta.
Intrebarea mea finala este daca este legal asa ceva si in ce conditii putem refuza aceasta plata sau daca acest lucru este imposibil ce putem face ca suma sa nu fie restituita toata de odata.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 11 Iulie 2016
Potrivit art.256 lain.1 C.mun., salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

Asadar, solicitarea angajatorului are o baza legala.

Pentru restituirea sumei in rate se poate incheia un acord cu angajatorul, in acest sens.

De asemena, si contabila poate fi trasa la raspundere pentru plata către salariat a sumelor nedatorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Grseala altora e greseala mea? Petra101 Petra101 Sunt intr-o mare dilema, dupa ce mi-am dat demisia, in cont trebuia sa imi intre banii pe o saptamana lucrata,dar mi-a intrat un salar intreg, nu imi venea sa ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)