avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii grseala altora e greseala mea?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

grseala altora e greseala mea?

Sunt intr-o mare dilema, dupa ce mi-am dat demisia, in cont trebuia sa imi intre banii pe o saptamana lucrata,dar mi-a intrat un salar intreg, nu imi venea sa cred mai ales ca aveam mare nevoie de ei,dupa 2 saptamani ma suna contabila firmei ca a gresit calcularea pontajului, si din cauza asta trebuie sa dau banii inapoi. Cum sa procedez? :(
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 13:17, 28 Februarie 2013
Si cum il obligi sa plateasca ? ... daca va rezumati la a cita doar un singur text de lege , este si normal sa nu ne intelegem ...
aceasta suma nedatorata nu apare pe ''fluturasul meu lunar'' pentru ca acolo apare exact suma pe care trebuia sa o incasez,ci pur si simplu contabila a virat mai multi bani in cont, ea la telefon mi-a zis ca o sa fie trasa la raspundere pentru asta,dar intrebarea mea e ma poate obliga legal firma sa restitui banii, da sau nu?
parerea mea e ca doar in momentul in care primesc o instiintare/notificare legala din partea firmei ar trebui sa restitui suma,nu asa ca ma suna cineva si pune presiune asupra mea prin tot felu de tertipuri verbale...
Parerea me a este ca in momentul in care primiti si o copie de pe hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit ca sunteti obligata la restituirea sumei atunci va trebui sa-i dati curs solicitarii .. pana atunci nu.
Fiti de buna credinta si restituiti suma.Mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa o faceti,pana atunci,aveti liniste stiind ca cineva va fi tras la raspundere pentru asta? Da,femeia a gresit si a recunoscut,asa cum si dumneavoastra stiti ca banii nu vi se cuvin si lucrul asta se poate dovedi.Ce va dicteaza constiinta...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit bani în plus de la firma la care am lucrat Iulyanrosca Iulyanrosca Bună ziua.Am lucrat șofer la o firma din România6 luni,în decembrie am cerut voie sa plec acasă pentru 2 sau 3 săptămâni întrucât mama mea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata eronata sume in plus la salariu elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Unui salariat i s-au calculat si platit sume in plus la salariu, timp de 3 luni. Este corect sa se recupereze sumele in plus platite, ... (vezi toată discuția)
Cand patronul transfera mai multi bani in cont dupa care ii cere inapoi titeielena titeielena Am si eu o problema. Sotul meu a fost angajat la un restaurant incepand cu luna noiembrie a anului trecut, atunci cand sa angajat a stabilit de comun acord cu ... (vezi toată discuția)