Iar dupa ce o depun , se rezolva in aceeasi zi sau dupa o anumita perioada?
Trebuie sa ma duc dupa acea chitanta/dovada sau ce anume este personal sau o primesc prin posta / acasa ?
Pun aceste intrebari deoarece sa stiu cum imi organizez programul ca sunt angajat in probe si conducerea serviciului asteapta sa rezolv cu, cazierul si sa stiu ce le spun . Multumesc .
Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc, insa cererea prin care se impune sa solicitati constatarea intervenirii reabilitarii de drept, nu este doar o simpla cerere pe care o depuneti, este o cerere careia trebuie sa-i anexati o serie de inscrisuri/dovezi si care vor forma un dosar ce va avea fixat termen de judecata ( unul , doua depinde..) si care va fi solutionat evident printr-o hotarare judecatoreasca, prin urmare vorbim de un proces.
Hotararea judecatoreasca nu se comunica la domiciliul dvs., insa dupa redactarea hotararii ( instanta are un termen de 20 de zile de la pronuntare), puteti solicita presedintelui instantei eliberarea unei copii legalizate.
Hotararea sa va comunica la Serviciul Cazier Judiciar, insa este recomandabil sa va deplasati si dvs. cu hotararea legalizata.
Estimez un termen de minim 2 luni..acum depinde de termenele acordate de instanta unde va veti judeca, daca veti avea dosarul complet sau nu la primul termen de judecata, daca instanta va redacta hotararea in termenul de mai sus sau intr-un termen mai mare...
Despre ce inscrisuri/dovezi ar fi vorba ?
Daca nu stiu pen. nr. sentinta , cine a dat sentinta , articolul adica detaliile necesare cererii dar in schimb as stii numarul unic al dosarului , ar fi o problema ??
Dupa 7-8 ani , trebuie proces pentru o reabilitare de drept ? Atat timp cat ei ar fi trebuit sa se autosesizeze intr-un fel sau altul si sa-mi stearga cazierul ...
Datele referitoare la condamnarea primita le gasiti in cazierul judiciar- acolo veti gasi nr. sentintei, data, ( zi, luna, an), instanta care a pronuntat-o, nr. de dosar precum si data si modalitatea ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
La cerere se anexeaza:
-cazier judiciar,
-hotararea instantei de fond legalizata,
- in situatia in care ati uzat si de caile de atac , aveti nevoie si de hotararile respective legalizate,
-chitanta cheltuieli judiciare aferente hotararii instantei de fond,
-chitanta cheltuieli judiciare aferente hotararii din apel si /sau recurs daca ati uzat de acestea,
-chitante din care sa rezulte achitarea despagubirilor civile la care a fost obligat ( daca a fost obligat),
-caracterizare de la actualul loc de munca si adeverinta de venit.
1. cazier judicial - nu il am
2. hotararea de fond legalizata - nu o am (nici ne-legalizata nu o am)
3. da, s-au facut recursuri mereu - dar nu am hotararile respective
4. nu am aceasta chitanta ca nu cred ca am platit-o
5. ------------- // ----------- (la fel)
6. ------------- // ----------- (la fel)
7. daca nu duc cazier in maxim 1 luna nu mai am loc de munca si nici venit .
Ce ar fi de facut , ca ma gandesc ca necesita bani, nu?