avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere inculpat

Buna seara. Va rog help!!!
In cursul anului 2007 am fost audiat de către procuror DIICOT Suceava într-un dosar având calitate de inculpat, faptele ce mi se retineau fiind următoarele: aderare grup infractional, complicitate la inselaciune cu efecte deosebit de grave, luare de mita, abuz in serviciu. In anul 2006 activam ca ofiter de credit într-o banca comercială din cta si un vecin de bloc a venit cu câteva pers la intervale rezonabile de timp si mi prezenta ca fiind rude, cu rugamintea sa le ofer relații la contractarea unui credit de consum. Acele persoane au contractat creditele. Rolul meu CFR fisei postului era de a oferi relații, primire documente si transmiterea acestora către centrală din București care avea competente de aprobare sau respingere dosar. Se pare ca acel vecin de bloc era membru al unei grupări care racolat diferite pers si sub pretextul unor castiguri substantiale ii determinau pe aceiamsa contractele credite. Acea rețea organizata se pare ca mai aveau in palmares si alte activități dubioase, printre care enumar clonare carduri, fraude Western union si o conexiune in jud Suceava cu o pers care făcea trafic de carne vie. Acea pers din Suceava a fost pusă sub urmarire( interceptari etc) si așa au ajuns si la acea grupare din Constanța. Am fost dus la Suceava in oct 2007 si am fost reținut pe baza de ordonanța de retinere, urmând ca a 2a zi sa fiu prezent in fata unui judecator care nu a dispus retinerea mea, urmând ca restul cercetărilor sa fie făcute in libertate. Ulterior eu am fost dizjuns din acel dosar, ca apoi după o Per de timp sa fie declinat către parchet de pe lângă tribunalul constanta, pe motiv de necompetenta materială. Dosarul a stat in standby timp de câțiva ani la constanta si acum am primit citate de lamDIICOT Suceava sa mă prezint la audieri in calitate de inculpat. Precizeze ca pe citatie apare un nr al dosarului ceva de genul xxD/P/2012. Sa înțeleg ca acel dosar a fost închis si redeschis???

Va rog din suflet sa îmi trimiteti si mie un pct de vedere pt ca nu mai știu ce sa mai fac.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:50, 1 Martie 2013
Daca este vorba de aceleasi fapte nu se des hide alt dosar.
Verificati dupa numarul de dosar daca e alt dosar.
Buna seara. Am verificat. Este alt nr de dosar.
Daca s-a facut disjungere se poate.
Daca e vorba de aceleasi fapte si nu s-a dispus o finalizare a dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crima organizata ContSters227755 ContSters227755 buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ... (vezi toată discuția)
7 dosare penale,judecat i n stare de libertate frank_kvitta frank_kvitta o persoana,este cercetata penal,in sapte dosare penale,pentru 14 infractiuni,enumar cateva: conducere fara permis numere expirate vatamare corporala grava ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub urmarire penal inocent inocent buna pentru toti.am fost retiniut 24 de ore pentru constituire de grup infractional organizat impreuna cu alte 20 de persoane,majoritatea au fost trimisi in ... (vezi toată discuția)