avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua! numele meu este Paul si as dori sa ma ajutati cu o informatie va rog frumos.Acun 5 ani impreuna cu sotia mea am construit o casa pe propietatea parintilor ei. sa intocmit un act vinzare-cumparare pe imobil si terenul care se afla acolo,pe numele meu si al sotiei.acest act are o clauza prin care parintii trebuie ingriziti si inmormantati.(imobilu si terenu intra in propietatea noastra 100%100 dupa decesul parintilor) . Intrebare mea este: daca relatia dintre mine si sotie se termina (divort) socrii, pot sa anuleze acest act vanzare-cumparare?am dreptul si eu la imobil? sau parintii sotiei(socrii mei) pot sa ma escluda din act ?
Citeste mai mult: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:12, 5 Martie 2013
nu nulitatea este sanctiunea specifica actului juridic prezentat de dvs, ci eventual rezilierea, daca intervine nefericitul eveniment de care ati facut vorbire ar trebui pe cale amiabila, in functie de contributia la edificarea imobilului sa rezolvati problema
Sa inteleg ca socrii dumneavoastra si-au rezervat dreptul de uzufruct viager si ca vanzarea s-a facut cu obligatia de intretinere? In acest caz, depinde foarte mult de continutul contractului, daca s-a platit tot pretul vanzarii sau o parte din pret a fost considerat a consta in intretinere, cat anume din pret, in acest caz, ar consta in intretinere...
Din punct de vedere legal sunteti coproprietari, ati dobandit proprietatea imobilului la data incheierii contractului de vanzare cumparare.
Teoretic, socrii, daca intretinerea reprezinta o mare parte din pret, daca fac dovada ca nu a fost indeplinita aceasta obligatie pot solicita rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere liviuiordan liviuiordan Buna seara. Nu sunt lamurit care este diferenta dintre un \\"contract de intretinere\\" si un \\"contract de intretinere cu drept de uzufruct viager\\" si daca ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și obligația de întreținere Ioan73 Ioan73 Bună seara, în luna august 2011 am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauza de întreținere între mine împreună cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)