avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxa autorizatie de functionare asociatie familiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxa autorizatie de functionare asociatie familiala

am infiintat in 2004 un A.F a fost o oportunitate de la primarie a fost o gratuitate nu am platit nici o taxa !acest A.F nu a functionat nici o zi !am platit la fisc citiva ani o taxa dar problema este ca in 2012 am aparut la taxe locale cu o suma mare de plata !am cerut explicatii si mi s-a spus ca se datoreaza ca nu am avizat autorizatia anual !nu au raspuns pe ce baza si cum s-a ajuns la aceasta suma ? de ce nu am fost anuntat din timp ?nu am primit nici o factura sau un act justificativ pt. aceasta suma !#-eu am un venit f. mic si nu pot plati aceasta suma ,daca exista posibilitatea de anulare ,sau sa efectuez munca in folosul comunitatii pt a ma achita !
Cel mai recent răspuns: hmarian , utilizator 15:35, 6 Martie 2013
Taxa pentru eliberarea unei autorizaii pentru desfasurarea de activitati economice este stabilita anual prin Hotarare de consiliu local conform Codului fiscal, art 268.
[ link extern ]

Conform aceluiasi articol, alin (1^1), autorizatiile se vizeaza anual, pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru anul urmator.

Va sfatuiesc sa mergeti la compartimentul autorizari din cadrul primariei.
In cazul in care dvs nu ati desfasurat nicio activitate - si puteti demonstra aceasta : cerere de suspendare a activitatii inregistrata la registrul comertului, declaratia catre A.N,A,F, declaratiile de venit (care probabil sunt pe zero) - solicitati in scris anularea obligatiilor de plata intrucat nu era necesara prelungirea autorizatiei de functionare.

mii de multumiri ! daca nu reusesc asa fiindca cei de la primarie sint cam reticenti !pot efectua munca in folosul comunitatii ?
si mai este ceva !taxa de eliberare a autorizatiei a fost de 0 lei iar taxa de vnn
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie functionare de la primarie pt i.i. dnk dnk Va rog sa ma ajutati cu baza legala pt obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pt o interprindere individuala, intrucat nu am gasit o lege care sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare magazin Romeo_Coseraru Romeo_Coseraru Am cumparat un spatiu comercial intr-o comuna in Jud Bacau in anul 2005. Peste acest spatiu am ridicat un alt nivel fara autorizatie de constructie in anul ... (vezi toată discuția)
Taxa pt eliberarea/vizarea autorizatiei de functionare Cs    B Cs B Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Mama lucreaza ca PFA (coafeza). Este inregistrata la ONRC si are autorizatie de functionare eloberata ... (vezi toată discuția)