avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice URGENT - SUSTINERE IN CADRUL UNEI LICITATII PUBLICE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

URGENT - SUSTINERE IN CADRUL UNEI LICITATII PUBLICE

Va rog sa-mi spuneti daca o firma mica care are spre exemplu 8 angajati iar in cadrul unei licitatii publice ii trebuie pentru executie 50 de angajati, iar pentru restul de 42 de angajati primeste sustinere de la alta firma, poate sa participe la licitatie?
In aceasta situatie nu se pune problema ca autoritatea contractanta poate sa descalifice firma mica care are sustinere de la firma cea mare, ca ea personal are prea putin angajati si primeste sustinere prea mare de la sustinator cansiderand ca in fapt lucreaza sustinatorul si nu ofertantul ?
Cel mai recent răspuns: DanStanescu , utilizator 11:30, 14 Martie 2013
multumesc mult
am citit toata legislatia in domeniul si nimic nu-mi interzicea ca firma mica sa fie spre ex. sustinuta in proportie de 90 % dar, gandidu-ma ca in fapt lucreaza sustinatorul si nu ofertantul ma gandeam ca asta ar putea ridica o probleme si as putea fi descalificat
Sustinerea se poate face la 100% daca e nevoie.

Am un dubiu. Dadeam un ex mai sus cu echipamente si angajati.

Dar, e o diferenta intre sustinerea cu echipamente (gen buldoexcavator/ ciocan, etc) si sustinerea cu angajati.
Aici nu sunt sigura: se pot pune angajatii tertului la dispozitia ofertantului?

PEntru echipamente, ca si ofertant trebuie sa demonstrezi ca le ai la dispozitie dar nu sunt sigura daca e la fel pentru angajati.

Imi e teama sa nu fii spus o prostie, asa ca rog pe cine stie sa ne lumineze :)

Daca dubiul mi se confirma, se poate face sustinere tehnica si se poate face o subcontractare pentru personal.
Conform art.8, alin.2 si Anexa 2 din Ord.509 (inca in vigoare) resursele de personal si utilaje ale sustinatorului se cumuleaza cu cele ale ofertantului. Nu exista nicio diferenta de tratament din acest punct de vedere, intre sustinerea cu resurse umane si cea cu utilaje.

Puteti prezenta resursele sustinatorului in cadrul ofertei tehnice si listelor din documentele de calificare, dar aveti grija si la celelalte conditii ce trebuie indeplinite.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
vlad nicolae, moderator
Sustinerea este perfect legala daca tertul sustinator vine cu tot personalul de specialitate si muncitor. Sfatul meu este sa incheiati contracte de prestari servicii sau ca personalul de specialitate de care aveti nevoie sa semneze declaratii de disponibilitate/angajamente de participare.

Intrebarea mea este daca o societate care se afla in procedura de insolventa poate acorda sustinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinere experienta similara prin angajament tert SAVOAIA SAVOAIA Daca poate sa ma lamureasca cineva cu acest subiect. Concret doresc sa particip la o licitatie unde se cere experienta similara trei contracte de valori mari. ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator akkad akkad un tert sustinator poate pune la dispozitia ofertantului, resurse umane si utilaje? din lege inteleg ca da, dar totodata tertul sustinator nu este ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator pentru asociati iulian_maric iulian_maric Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva cu urmatorul lucru: In cadrul unei proeceduri de achizitie publica, daca unul din ofertanti este un grup de ... (vezi toată discuția)