avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt major dar student, mama ma poate da afara din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt major dar student, mama ma poate da afara din casa ?

daca am 25 ani, sunt la facultate anul 1 (m-am inscris acum), si adresa din buletin este cea unde locuiesc in prezent.. ma poate da mama afara din casa ? stiam ca exista art.305 cod penal si art86 cod familiei plus alte articole probabil... dar ma gandesc ca nu ma poate da afara din casa atat timp cat in buletinul meu am domiciliul cu mama in casa. Mama este proprietara casei. Si daca sa zicem ca ma da in judecata sa ma dea afara din casa ..pe timpul judecatii cred ca tot la ea stau pana se pronunta sentinta adica o groaza de timp ca se poate amana procesul f mult timp. pe scurt ma poate da afara din casa INSTANT fara sa existe proces sau ceva ? Multumesc . As vrea sa imi spuneti si cateva articole.
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 06:55, 11 Martie 2013
Domnule student,pozati in victima.S-ar putea sa fiti victima propiului dvs. comportament din motiv ce un parinte( si nu vitreg ) a ajuns la o asemenea hotarare. Sansa dvs. de a locui in continuare cu mama este numai in cazul cand ati devenit mostenitor in urma decesului tatalui.In alta situatie,mama fiind unic proprietar,va poate oricand inchide usa cu o hotarare judecatoreasca.Si desi sunteti sumar in explicatii,cred ca foarte usor poate dovedi in instanta ca nu meritati dreptul de locui imoreuna cu dansa. Se impune sa dati si amanunte pentru ce s-a ajuns la un conflict parinte-copil pentru ca statutul de student ( ce ati facut pana la aceasta varsta si ce potential financiar aveti ? ) , nu va ajuta cu nimic. Sau poate sunteti dependent financiar de mama si nu puteti contribui la cheltuielile de intretinere. In aceasta situatie este mare bai si cel mai indicat ar fi sa restabiliti relatia de bunaconvietuire cu mama.Ce veti face daca sfatuita de " sfatuitori ", mama va vinde casa ?
Nu inteleg, totusi, pana la ce varsta ar trebui sa va tina mama? Exista, in opinia dvs., vreo varsta de la care ar fi indreptatita mama sa astepte un sprijin de la dvs.? Ati cerut sfatul unora de pe forum, consultatie gratuita de fapt, si, la raspunsul lor, va exprimati in termenii "lesina de indignare". Cred ca am ajuns sa inteleg de ce propria mama nu va mai vrea in casa.
Ai o varsta la care trebuia sa ai construita viata, in cea mai mare parte. Daca as fi in locul tau, as lesina de rusine, de situatia in care m-as afla. Parintii nu sunt obligati sa iti construiasca tie un viitor, nu sunt obligati sa te tina in casa. Ei trebuie sa ofere ajutor/sprijin atat timp cat individul este copil, cat timp acesta nu este complet dezvoltat fizic si mental. La varsta de 18 ani, papa, trebuie sa te duci la munca (chiar daca esti student), trebuie sa inchiriezi o locuinta, trebuie sa iti creezi propria viata. Parintii nu sunt obligati sa te tolereze pana la adanci batraneti, indiferent de cum sunt ei, indiferent de cum esti tu.
Apropo: nu ai nicio sansa de a castiga impotriva lor.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
truta_marian, utilizator
nu conteaza motivul asta.. pentru ce ma cert eu cu ea..pt ca eu nu cer ajutor pentru impacare eu vreau doar sa stiu daca am drepturi sa raman in aceasta casa sau nu. Si mamei mele , bunica ia cumparat aceasta casa (apartament), cand mama avea 21 ani. Eu de unde sa am bani acum de o casa mai ales pe vremea assta ? Nu intelege-ti ? Daca ea ma ameninta mereu ca ma da afara din casa..eu nu mai suport sa nu pot sa nu ii spun nimic..vreau sa am o "foaie" hotarare sau sentinta sau ce o fii ea care sa ii dau cu ea peste fata si sa ii spun : MAMA EU AICI STAU PANA IMI EXPIRA BULETINUL SI NU MA MAI IEI IN SPATIU. PANA ATUNCI NU AI CE SA FACI DECAT SA MA DAI IN JUDECATA CA SA MA EVACUEZI.. ... asta eu credeam ca exista dar se pare ca degeaba ai un domiciliu pe buletin..
poate ma intelegesi pe mine cineva..pana nu ma da afara..si nu mai am nici net sa intru aici..
Inainte de a-l judeca, stiti ce somaj e in randul tinerilor? Si cum scria intr-un ziar ca sefa de promotie a unui Master in psihologie era disperata ca nu-si poate gasi de munca, desi facuse n-spe voluntariate si solicitase nenumarate slujbe, de la psiholog la vanzatoare? Ce-ar trebui sa faca? Sa dea in cap la oameni ca sa poata plati o camera?

Alte discuții în legătură

Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)
Mă poate da afară din casă? gabrielaIv gabrielaIv Bună seara, am și eu o întrebare locuiesc cu părinții, sunt singurul copil, sunt căsătorită și am doi copii, apartamentul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unei persoane si anularea cartii sale de identitate fanica2005 fanica2005 buna ziua, acum aproximativ 25 de ani am luat o persoana in spatiu. va rog sa-mi spuneti care este procedura prin care o pot scoate mentionez ca proprietari ... (vezi toată discuția)