avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... denuntare contract de vanzare-cumparare cu rezerva de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

denuntare contract de vanzare-cumparare cu rezerva de uzufruct viager

Buna ziua.

Am un vecin mai batran care a semnat un contract de vanzare-cumparare cu rezerva de uzufruct viager in anul 2005 pentru suma de 8000 euro (deci nici macar 10% din valoarea reala a apartamentului la acea vreme). In contract se declara ca apartamentul este deteriorat, bineinteles ca acesta nu prezinta nici un fel de deteriorare. Omul isi vrea apartamentul inapoi. Are vreun castig de cauza in instanta?

Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
Termenul de 4 ani, l-am indicat ca perioada in care el nu si-a dat seama ca nu a inchiriat(in sensul...am luat o suma de bani reprezentand chiria. Bine, bine...a trecut atata timp. De ce oare n-a mai venit nimeni sa imi mai platesca ceva?). Normal ca nulitatea absoluta poate fi invocata oricand.

Oricum, in prezent, datele s-au schimbat.
Da . Obligatia de intretinere nu exista in cazul uzufructului. Dar, asa cum am spus mai-sus, cred ca se poate invoca eroarea-obstacol, in sensul ca batranul a crezut ca incheie un contract de intretinere/renta viagera si nu unul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct). Asa ca..Bogdan, poate ca ar trebui sa pleci de la cauza actului juridic(lipsa scopului imediat) si consimtamant(eroarea obstacol).
omul nu mai vrea pur si simplu sa le lase lor garsoniera fiindca zice el[..]

E credeam ca exista sanse reale de desfiintare.. insa cu un astfel de baleiaj in situatia de fapt care se schimba de la o saptamana la alta... ma indoiesc serios...
Astfel, a vandut in 2005 pe nici 10%, mai exact pe 8000 de euro... Adica in 2005 pretul unei garsoniere in Drumul Taberei era de peste 80 000 de euro? In conditiile in care in 2006-2007 preturile au crescut foarte mult, cat era acum un an si jumatate garsoniera in Drumul Taberei? 150 000 de euro?
Dumnezeule, dar era garsoniera supraetajata de lux cu foita de aur pe pereti?

Imi cer scuze de gluma, dar... ba nici 10%, ba peste 20%... lucrurile se schimba radical de la un mesaj la altul...

:offtopic: Samdhy, va rog sa nu mai postati mesaje consecutive. Pentru adaugarea altor lucruri la mesajul precedent, puteti edita mesajul. Vedeti regulamentul forumului pentru acest lucru. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare - cumpãrare cu uzufruct viager Cabinet de Avocat Todorese Doina Cabinet de Avocat Todorese Doina Contract de vânzare cumpărare autentificat la notariat cu uzufruct viager în favoarea vânzătorilor - încheiat în anul 2000. Vânzătorii sunt soţ şi ... (vezi toată discuția)
Contract de uzufruct cu vânzare ARKzad ARKzad contractul de uzufruct viager cu vânzare poate fi reziliat de proprietar? (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)