avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata?

Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:43, 17 Martie 2013
Stimati specialisti, nu se poate proceda si altfel ? Un exemplu. Prin sentinta legalizata am de primit 1000 de lei. Ma adresez unui executor judecatoresc si acesta recupereaza 1000 de lei ai mei + o suma X care reprezinta cheltuielile cu executarea. De ce sa-l platesc INAINTE ? Aici este vorba de o suma CERTA, de o sentinta investita si executorie, ,,batuta in cuie" ! Si apoi este EXECUTOR, daca nu-si poate recupera propriile cheltuieli cu executarea, cum va recupera banii mei ?! Sau si executorii procedeaza precum bancile, arunca toate riscurile in carca clientului ? Parerea mea ! O astept pe a d-voastra !
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
e4c5, utilizator
Nu prea se poate proceda și altfel deoarece procedura este legală, adică prevăzută de lege:

„Art. 669. - (1) Partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop. Pentru actele sau activitatile dispuse din oficiu, cheltuielile se avanseaza de catre creditor.”

Bineînțeles că aceste cheltuieli „avansate” de către creditor vor fi recuperate tot de la debitor.
Executorul nu poate fi obligat să efectueze acte de executare pe cheltuiala lui.
...cheltuieli „avansate”...

Nu vreau sa polemizez pe tema recuperari cheltuielilor recuperatorului. Totusi, intreb : si daca nu se recupereaza nimic, eu ce fac, raman cu banii dati ? Sa am iertare, dar si judecatoarele spagasine, V. D. şi A. C. de la TMB, restituiau banii daca nu puteau ,,rezolva" !!! Adica onoarea e mai presus de bani !
Nu era vorba de recuperator ci de executor judecătoresc. Iar acesta nu poate face cheltuieli proprii pentru a recupera o datorie a altuia.
Normal că aveți „iertare” (în special pentru nivelul la care puneți problema), dar nu înțeleg ce legăură are topicul acesta cu cele două judecătoare de la știri... ;)

Consider că pe acest forum încercăm (atâta cât putem fiecare) să ne exprimăm opinii care nu au legătură cu cele comerciale pe care le vedem zilnic la tv sau în presa „liberă” ;)
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Patrick_, utilizator
@patrick Ziceam ca nu vreu sa polemizez, dar vad ca n-am reusit sa ma fac inteles, asta e... Recuperator este persoana care recupereaza, iar executorul ce face, nu recupereaza o creanta (dar nu numai) ? Ca termenul de recuperator are si o conotatie peiorativa....ignorati-o ! Pt partea a doua : sper ca morga d-voastra sa aiba un suport real !

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Despagubiri salariale titibus titibus Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Factura pentru prestare servicii - de catre executorul judecatoresc ailicec ailicec in urma unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile au fost calculate de catre un executor drepturile banesti care trebuie incasat de catre un ... (vezi toată discuția)