avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit ipotecar

Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua corpuri C1 si C2 .
Daca se ajunge la executare silita si implicit la licitatie , se poate licita doar unul din corpuri sa spunem C1 si sa raman mai departe proprietar pe C2 ?
Daca da ce si cum pot face asta ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 15:26, 17 Martie 2013
In cazul in care considerati ca bunul imobil a fost adjudecat pentru un pret derizoriu sau pentru orice alt motiv plauzibil, aveti dreptul sa contestati procesul-verbal de licitatie, in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia catre Dvs./la adresa Dvs. de domiciliu.
De principiu, pentru un bun imobil adjudecat la un pret ce reprezinta mai putin de 50% din valoarea acestuia din raportul de evaluare, aveti sanse reale, ca in cadrul contestatiei la executare, sa vi se admita contestatia si sa se dispuna anularea procesului verbal de licitatie.
Puteti studia art. 508-511 Cod Pr. Civila.
Referitor la diferenta ce se poate distribui catre Dvs. Prev. art. 562 Cod Pr. Civila: "Suma de bani realizata prin executare silita se elibereaza creditorului urmaritor pana la acoperirea integrala a drepturilor sale, iar suma ramasa disponibila se preda debitorului."
@DoinaDMM
suma ramasa disponibila se preda debitorului

Dupa ce sunt recuperate cheltuielile de executare, adaug eu.

Sunt cheltuieli de executare si se retin in sarcina exclusiva a debitorului :
1. taxele de timbru necesare declanşării executării silite;
2. onorariul executorului judecătoresc, stabilit potrivit legii;
3. onorariul avocatului, în faza de executare silită;
4. onorariul expertului şi al interpretului;
5. cheltuielile efectuate cu ocazia publicităţii procedurii de executare silită şi cu efectuarea altor acte de executare silită;
6. cheltuielile de transport;
7. alte cheltuieli prevăzute de lege ori necesare desfăşurării executării silite.

Stimata d-na, aceste cheltuieli cu ,,executarea" se pot ridica la valori deloc de neglijat. De pilda pt. o evacuare, simpla, fara mascati si tot alaiul, cheltuielile s-au ridicat la 9.000 (noua mii !) de lei. O fi mult, o fi putin ?!
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
e4c5, utilizator
Avand in vedere existenta unui dosar de executare silita, in urma somatiei vi s-a adus la cunostinta si cuantumul cheltuielilor de executare, ce cad in sarcina debitorului. Intr-adevar, acestea implica si onorariul executorului, care se calculeaza conform prvederilor Ordinului 2550/c/2006 modificat prin Ordinul Min. Justitiei 2561/2012, privind calcului onorariilor minimale si maximale ale excutorilor si care, in functie de valoarea creantei, poate ajunge la "x" sume. De principiu, executorul poate ( nu este obligat ) renunta la o parte din onorar, insa nu mai putin de minimul prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executat silit mary_stoica mary_stoica Buna seara, Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost ... (vezi toată discuția)