avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Import schela de lucru - Germania, legislatie, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Import schela de lucru - Germania, legislatie, documentatie

Buna ziua,

Intentionez sa import o schela de lucru din Germania, insa nu-mi este totul clar in ceea ce priveste legislatia (privind importul de astfel de bunuri) si documentatia insotitoare necesara.

1. Pe langa instructiuni de utilizare, declaratie de conformitate din partea producatorului, calcule statice care sa ateste aceasta documentatie mai trebuie alte documente (de care ar avea nevoie clientul)?
2. In acest caz (avand in vedere ca Germania este in UE) mai este nevoie de o agrementare (suplimentara) din partea ICECON? Sau alte atestari/agrementari?
3. Este vreo diferenta intre statutul de dealer (simplu importator) si filiala in Romania a unei firme (dpdv al atestarii produselor)?

Multumesc!
George
Cel mai recent răspuns: George_M , utilizator 09:17, 15 Martie 2013
Dvoastra nu faceti import, faceti achizitie intracomunitara.
Va raspund pentru punctul 1).
Trebuie sa va inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari.
Pe langa ce ati precizat dvoastra, firma din Germania trebuie sa va dea si factura.
de aici concluzia ca ceea ce este valabil ca documentatie in tara de origine, ar trebuie sa fie valabil si in Romania.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Intracomunitara facturata in lei emerald2000 emerald2000 Buna ziua. Avem un furnizor din germania , platitor de tva,care si-a deschis cont in Romania pentru clientii de aici si a inceput sa factureze in lei. Marfa ... (vezi toată discuția)
Traducere declaratie conformitate George_M George_M Filiala unei firme din UE aduce in tara produse cu instructiuni traduse, insa declaratia de conformitate (dupa caz si pt marcajul CE) este in engleza. Trebuie ... (vezi toată discuția)