avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cu firma de repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cu firma de repartitoare

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in lamurirea urmatorului aspect:
Asociatia de proprietari nr.100 s-a dizolvat incepand cu data de 7.08.2012 si s-a alipit la Asociatia nr. 102. Exista o hotarare judecatoreasca din care rezulta ca s-a luat act de alipirea Asociatiei 100 la Asociatia 102, avand acelasi sediu. Asociatia 100 avea la randul ei incheiat un contract cu fima de repartitoare costuri pentru incalzire incheiat la data de 12.09.2005 pentru o perioada de 10 ani. Acum daca Asoc.100 s-a dizolavat si s-a alipit la un alt nr., contractul incheiat cu firma de repartitoare mai este valabil? Sau trebuia incheiat un nou contract? Mentionez ca Asoc. 100 a instiintat firma de repartitoare despe dizolvare, acestia din urma motivand ca contractul este perfect valabil pentru o periada de inca 6 ani.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:19, 18 Martie 2013
nemultumiti de situatie sunt locatarii, si noua asocaitie. Noua asociatie doreste incheierea unui nou contract ori cu alta firma ori continuarea vechiului contract prin incheierea unui act aditional..si implicit negocierea unor clauze, iar locatarii nu vor sa mai fie contorizati de aceasta firma care zic ei ca platesc prea mult iar taxele sunt nejustificate neexistand un contract intre asociatie si prestator. Dar totusi ce inseamna alipire? inteleg alaturare conf.dexului..dar contractul poate continua asa daca instanta a admis alipirea asoc.100 la asoc.102 avand acelasi sediu? nu stiu sigur daca exista acelasi CIF, doar sediul a ramas acelasi. Am sa citesc mai cu atentie hot.judec. prin care s-a admis alipirea. Atat ma intereseaza daca e corect sau nu cum pune probl.prestatorul...sa mearga pe vechiul contract, fara nicio modificare si sa contorizeze dupa tarifele stabilite acolo.
Adriantot a scris:

[...]
Ma intreb daca firma cu repartitoare s-ar fi desfiintat, oare asociatia era obligata sa plateasca 10 ani cuiva ceva!? Numai daca inainte de desfiintare s-ar fi transferat contractul altei firme cu acordul asociatiei.

Da, asa se intampla. Chiar mie mi s-a intamplat un asemenea lucru. Firma de internet a fost cumparata de o alta firma si toti clientii vechii firme au trecut cu "arme si bagaje", cu contracte cu tot la noua firma. In perioada de tranzitie cei care nu doreau asta a trebuit sa mearga la firma veche care inca isi tinea cativa oameni in sediul noii firme sa rezilieze contractul vechi, altfel, cei care nu au procedat astfel au intampinat dificultati de genul plata pe inca o luna a abonamentului sau neoperarea in baza de date si facturarea in continuare etc.

@iulia_79

Dv., ca asociatie care s-a dizolvat intr-o alta sunteti intr-o situatie absurda. Pe de o parte contestati contractul spunand ca firma v-a facturat ilegal, asociatia nemaiexistand, si pe de alta parte vreti ca asociatia noua sa negocieze in numele dv. termenii contractului sau chiar sa-l inceteze. Asta trebuia facut la momentul asocierii, nu acum sau in orice caz nu dupa un sezon de calcul.
Astfel ori continuati contractul pana la epuizarea lui asa cum este, ori noua asociatie se pregateste de proces. E cazul sa va angajati si cu avocat care sa va scoata din aceasta situatie absurda.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
elga50, moderator
elga50 a scris:
...este un contract comercial, asa cum se face si cu o firma care vine sa-ti repare liftul, il platesti in rate si la mijlocul anului iti vine sa te dizolvi si sa te asociezi cu alta asociatie. Nu mai platesti ratele la lift ca ai disparut ca persoana juridica? Contractul nu mai functioneaza? Nu cred.

Foarte bun exemplu dumneavoastra dar in sprijinul a ceea ce sustin eu. Nu discutam de o lucrare facuta de prestatorul de servicii (citire si calcul cf. repartitoarelor), o lucrare realizata si finalizata in 10-15 zile in noiembrie 2012 si care ar trebui platita de asociatie in 10 rate adica pana in august 2013, asa cum se intampla la o modernizare a liftului.
Ci este vorba de acea intretinere lunara a liftului, acel service lunar care se plateste luna de luna pentru ca operatiunile de intretinere se fac luna de luna conform contractului si nu in rate. A plati lunar ceea ce se realizeaza lunar nu inseamna ca acelea sunt rate.
Fata de firma ce intretine liftul zilnic, daca s-a facut plata pentru luna martie 2013, pot notifica firma de intretinere (cu 30 de zile inainte) ca incepand cu 1 mai 2013, incetam contractul cu acea firma. Firma isi mai face treaba si in luna aprilie, achitam si s-a terminat, nu mai avem nici o datorie fata de acea firma pentru ca ei nu mai intretin liftul de la 1 mai 2013. Nu am a le plati rate. Service-ul permanent la un lift nu este o lucrare pe care sa o platesc in rate.
Activitatea unei firme de citire a repartitoarelor se face luna de luna, se factureaza luna de luna, se achita luna de luna si nu in rate.

Corect!
Atunci intreb: la ce bun sa mai facem contracte? Dupa cate stiu un contract e "legea partilor" si numai daca nu se respecta termenii contractului sau a expirat, acesta poate fi reziliat de una din parti sau de ambele prin intelegere.
Nu e cazul in aceasta discutie. Pur si simplu vor sa negocieze pretul, conditie care nu face parte din contract, ba chiar se stipuleaza acolo ferm care este pretul serviciului prestat.
Asta e problema pe care eu o ridic. La ce bun un contract daca nu se respecta, ca nici asociatiei nu i-ar conveni si ar ameninta cu instanta daca firma ar mari pretul prestatiei. Sigur ca asociatia ar zice NU.
Relatia este biunivoca.
Bun, am inteles pana aici..deja subiectul degenereaza un pic. Intrebarea mea este: e corect ca firma prestatoare sa efectueze citirile si sa intocmeasca calculele ptr caldura dupa un contract incheiat cu o asociatie dizolvata?Noua Asociatie a trimis notificare catre firma prestatoare, anuntand ca Asoc.cu care avea contract s-a dizolvat, drept ptr care contractul nu mai e valabil. Firma nu doreste incheierea unui nou contract, continua ptr inca 6 ani sa efectueze calculele ptr caldura, motivand ca Asoc.dizolavata avea un contract de 10 ani.Si de aici incepe cearta intre Asoc., locatari si firma prestatoare.

Alte discuții în legătură

Contract firma repartitoare ionutdaniel10 ionutdaniel10 Va salut, Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma ce mi-a montat repartitoarele cristiant1978 cristiant1978 Bună ziua, Vin si o cu o intrebare . Recent mi-am montat repartitoare in apartament ( ma obliga lege că nu mi-as fi montat in veci eu fiind fanul ... (vezi toată discuția)
Plata citire repartiroare andreeaene andreeaene buna ziua, acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista. eu sunt debransata si am centrala proprie si ... (vezi toată discuția)