elga50 a scris:
...este un contract comercial, asa cum se face si cu o firma care vine sa-ti repare liftul, il platesti in rate si la mijlocul anului iti vine sa te dizolvi si sa te asociezi cu alta asociatie. Nu mai platesti ratele la lift ca ai disparut ca persoana juridica? Contractul nu mai functioneaza? Nu cred.
Foarte bun exemplu dumneavoastra dar in sprijinul a ceea ce sustin eu. Nu discutam de o lucrare facuta de prestatorul de servicii (citire si calcul cf. repartitoarelor), o lucrare realizata si finalizata in 10-15 zile in noiembrie 2012 si care ar trebui platita de asociatie in 10 rate adica pana in august 2013, asa cum se intampla la o modernizare a liftului.
Ci este vorba de acea intretinere lunara a liftului, acel service lunar care se plateste luna de luna pentru ca operatiunile de intretinere se fac luna de luna conform contractului si nu in rate. A plati lunar ceea ce se realizeaza lunar nu inseamna ca acelea sunt rate.
Fata de firma ce intretine liftul zilnic, daca s-a facut plata pentru luna martie 2013, pot notifica firma de intretinere (cu 30 de zile inainte) ca incepand cu 1 mai 2013, incetam contractul cu acea firma. Firma isi mai face treaba si in luna aprilie, achitam si s-a terminat, nu mai avem nici o datorie fata de acea firma pentru ca ei nu mai intretin liftul de la 1 mai 2013. Nu am a le plati rate. Service-ul permanent la un lift nu este o lucrare pe care sa o platesc in rate.
Activitatea unei firme de citire a repartitoarelor se face luna de luna, se factureaza luna de luna, se achita luna de luna si nu in rate.