Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in lamurirea urmatorului aspect:
Asociatia de proprietari nr.100 s-a dizolvat incepand cu data de 7.08.2012 si s-a alipit la Asociatia nr. 102. Exista o hotarare judecatoreasca din care rezulta ca s-a luat act de alipirea Asociatiei 100 la Asociatia 102, avand acelasi sediu. Asociatia 100 avea la randul ei incheiat un contract cu fima de repartitoare costuri pentru incalzire incheiat la data de 12.09.2005 pentru o perioada de 10 ani. Acum daca Asoc.100 s-a dizolavat si s-a alipit la un alt nr., contractul incheiat cu firma de repartitoare mai este valabil? Sau trebuia incheiat un nou contract? Mentionez ca Asoc. 100 a instiintat firma de repartitoare despe dizolvare, acestia din urma motivand ca contractul este perfect valabil pentru o periada de inca 6 ani.
Nu e corect sa factureze altei asociatii in baza unui contract cu o asociatie desfiintata.
Pot incheia un alt contract cu asociatia noua si in baza acestuia sa factureze.
Acum daca ar factura catre asociatia desfiintata, ce date ar putea sa scrie pe factura la "beneficiar"? Numele asociatie nu mai exista, codul fiscal nu, contul in banca nu...
Cum sa vina la asociatia mea si sa-i semnez de primirea unei facturi pentru alta asociatie? Cum sa-i platesc eu, asociatia actuala o factura adresata altei asociatii?
Daca firma "nu doreste incheierea unui nou contract", asa cum spuneti sa caute asociatia ce nu mai exista, sa o actioneze in instanta si va avea surpriza sa i se respinga actiunea la primul termen.
@iulia_79
Iar nu ne spuneti decat o parte din tarasenie.
Pentru firma ar fi fost un lucru bun sa faca o anexa la contract, asa cum v-am spus si in primul raspuns pe care vi l-am dat.
De ce nu vrea firma sa faca acest lucru?
Pentru ca, ne spuneti ulterior, noua asociatie vrea sa negocieze pretul.
Noi putem sa ne dam cu parerea aici, dar de hotarat nu o va putea face decat instanta in cazul in care firma va actiona in judecata noua asociatie in care ati intrat.
Chiar este un caz interesant si ar fi bine daca ne-ati tine la curent cu desfasurarea evenimentelor.