avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... mic.ro - risc achizitionare domeniu cu nume asemanator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

mic.ro - risc achizitionare domeniu cu nume asemanator

Ce riscuri exista la achizitia unui domeniu precum "micdarvesel.ro" relativ la existenta marcii "mic.ro" .
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:37, 18 Martie 2013
Fara sa stiu si alte detalii, tind sa spun ca implica riscuri minime, din urmatoarele motive:

- Inregistrarea unui nume de domeniu nu este acelasi lucru cu inregistrarea si protectia marcii;

- Fiecare marca se inregistreaza pe clase de produse si/sau servicii de activitate, ceea ce nu se intampla in cazul numelor de domenii;

- Particula «mic» din componenta unei marci este un cuvant uzual, fara distinctivitate; sunt nenumarate marci care o contin; iar particula «.ro» din componenta unei marci nu primeste protectie, in general;

(in asemenea cazuri, marca va primi protectie in ansamblul sau - poate contine si alta parte verbala, culori sau grafica speciala);

- Pentru ca titularul sa poata proba o eventuala incalcare a marcii sale prin inregistrarea numelui de domeniu micdarvesel.ro, ar trebui sa existe obiect similar sau identic de activitate, posibila confuzie in randul clientilor in privinta denumirii, rea-vointa la inregistrare, etc.
Atentie ! Incepand cu 23 maartie 2013 titularii isi pot inscrie marcile online in baza de date Global Trademark Clearinghouse in vederea protectiei mai bune a marcilor fata de numele de domeniu. Aceasta baza de date este gestionata de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN)
este o intrebare prea vaga. dati mai multe detalii privind domeniul de activitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie identitate doar contra cost bizman bizman Detin un domeniu de internet inregistrat la o firma din Romania. La prelungirea pe un an am avut surpriza sa mi se faca factura proforma in care am avut ... (vezi toată discuția)
Cuvinte in trademark Stadva Stadva Trademarkul este inregistrat pe 5 cuvinte , sa zicem [i]cuvant1 cuvant2 cuvant3 cuvant4 cuvant5[/i] . Doresc sa inregistrez un domeniu de internet pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare trademark pentru nume de domeniu CatalinNic CatalinNic Buna ziua, As dori un sfat, daca este posibil. Apelez la tine pentru un sfat legat de un nume de domeniu, achiztionat de curand. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)