avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol - elementele constitutive ale infractiunii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol - elementele constitutive ale infractiunii

buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act sexuala, minora fiind si aceasta(14 ani) initial aceasta refuza spunand ca trebuie sa ajunga la scoala iar acesta ii vorbeste pe un ton calm ca nu ii va da drumul la usa pana ce aceasta nu va accepta. de buna voie , minora se dezbraca si totul se termina in cateva secunde. e sau nu constrangere? e viol? multumesc.
Parcă actul sexual cu un minor este situaţia în care are loc un act sexual liber consimit .Dacă nu este liber consimţit,atunci înseamnă că este viol. Deci nu pot fi ambele , adică atât viol, infracţiune care are loc prin constrângerea victimei, cât şi act sexual cu un minor, când există consimţământ. Este deja o contradicţie în termeni şi ar fi cumva ilogic . Eu zic că este viol, art . 1 şi 3 ,art 197 dacă a existat constrângere şi art 198 , respectiv act sexual cu un minor dacă nu a existat constrângere. Cu privire la perversiune da, câtă vreme at . 197 vorbeşte despre act sexual de orice natură, chiar şi un act de perversiune sexuală realizat prin constrângere este tot viol.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Aveți dreptate.
Este ori viol, ori act sexual cu minor. Ceea ce vroiam să spun este că în oricare dintre cazuri avem o infracțiune pentru care pedeapsa e destul de mare.
@popescumariaioana
nu a fost un raport sexual propriu zis..ci un act sexual oral.

Felicitari ! V-ati inscris in galeria clasicilor in viata ! Cugetarea d-voastra isi disputa locul intai cu arhicunoscuta iarna nu-i ca vara.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
e4c5, utilizator
:D
Nu știu dacă e „cugetare” sau nu, dar distincția făcută între „act sexual” și „raport sexual” este îndreptățită, având în vedere faptul că este una legală, atâta timp cât și codul penal o face. ;)
popescumariaioana a scris:

Marturisirea poate fi o proba.

Gresit, marturia este un mijloc de proba si nu o proba. Alt mijloc de proba ar fi o expertiza medico-legala sau daca exista o inregistrare video (cu tel mobil pt ca asa vad ca se procedeaza in lumea elevilor acum) sau expertiza medico legala a urmelor biologice (daca pe bluza fetei au ramas urme de sperma sau s-a sters cu un servetel sau o batista ori a ramas pe haina ei par pubian de la baiat - se paote cere si un test ADN) insa odata ce actul s-a consumat fara constrangere nu poate fi vorba de viol. Cadem in ridicol de acum, cred ca s-a discutat prea mult pe marginea acestui subiect. Mai degraba cred ca fata a denaturat adevarul pt ca i-a fost teama de parinti.

Alte discuții în legătură

Perversiune sexuala lepadatu lepadatu fapta medicului ginecolog care, pentru ratiuni ce tin de placerea sexuala, constrange o pacienta majora sa isi introduca in gura un obiect de forma falica si ... (vezi toată discuția)
Drept penal. infractiunea de seductie maruscag maruscag Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a ... (vezi toată discuția)
Viol minori alex_busu alex_busu Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a ... (vezi toată discuția)