avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol - elementele constitutive ale infractiunii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol - elementele constitutive ale infractiunii

buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act sexuala, minora fiind si aceasta(14 ani) initial aceasta refuza spunand ca trebuie sa ajunga la scoala iar acesta ii vorbeste pe un ton calm ca nu ii va da drumul la usa pana ce aceasta nu va accepta. de buna voie , minora se dezbraca si totul se termina in cateva secunde. e sau nu constrangere? e viol? multumesc.
Daca nu a lasat-o sa plece poate constitui constrangere.
Depinde ce va rezulta din probatoriu pentru ca in functie de acest aspect se deruleaza urmarirea penala.
M-am informat catusi de putin si am aflat ca exista chiar si un RIL cu privire la diferenta dintre act si raport sexual (III/2005). Asa ca eu consider ca puteti comenta in acest topic doar pe partea artistica si tragic-comica a subiectului nu si pe cea juridica. (nu stiti dupa cum vad, eu, o persoana fara cunostinte juridice) Multumesc utilizatorului ”Patrik” pentru observatie si tuturor celorlalti care au pus problema in diferite moduri.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
popescumariaioana, utilizator
popescumariaioana a scris:

M-am informat catusi de putin si am aflat ca exista chiar si un RIL cu privire la diferenta dintre act si raport sexual (III/2005). Asa ca eu consider ca puteti comenta in acest topic doar pe partea artistica si tragic-comica a subiectului nu si pe cea juridica. (nu stiti dupa cum vad, eu, o persoana fara cunostinte juridice) Multumesc utilizatorului ?Patrik? pentru observatie si tuturor celorlalti care au pus problema in diferite moduri.

Informati-va catusi de putin (sic) ca va aflati pe un forum de discutii pe teme juridice nu pe un forum unde un necunoscator in ale dreptului ne da sfaturi sau ne pune la coltz.
Daca vreti sa comentam alte aspecte legate de aceasta situatzie cu exceptia celor juridice, ma intreb si nu incetez sa ma mir de preocuparile pe care le au niste copii de 14 - 15 ani carora de abia le-au crescut tuleiele la pubis. Cine sunt vinovati de aceste deviatii? Parintii? Scoala? Mai bine dati vina pe televizor d-na popescu !
Daca fiicei dvs i-a placut sa faca ce a facut (sau a facut-o din curiozitate) si nu a fost constransa in niciun fel (atata timp cat organul unui barbat se afla intre dintii unei femei care printr-o miscare foarte scurta il poate reteza, nu se poate vorbi de constrangere - a se vedea in acest sens subiectele date la admitere in INM, unul din ele avand chiar o spetza foarte asemanatoare prin care o femeie care presta un sex oral a constrans pe barbatul care s-a pretat la acest tip de placere sa-i dea o suma de bani sub amenintarea "Ciomu" , infractiune de talharie, subiect comentat pe luju.ro), nu incercati sa gasiti chichitze avocatesti sau tertipuri prin care sa intoarcetzi o situatie sau o stare de fapt in favoarea dvs. aceste vrajeli sunt valabile numai in filme, mai bine asumati-va raspunderea pentru lacunele in educatia copilului si corectati ce se mai poate corecta ori trimiteti-o la un curs de educatie sexuala.
Revenind la subiect, intre marturie si marturisire nu exista din pct de vedere juridic nicio diferentza, ambele fiind consemnate in scris sub forma declaratiilor. Declaratiile pentru a avea valoare de mijloc de proba trebuiesc luate respectand o anumita procedura. Declaratiile sunt mijloace de proba care sunt ca valoare probanta egale cu orice alt mijloc de proba si pot fi luate in considerare sau indepartate de catre organele judiciare, bineinteles motivat.
Era o gluma, un batran de 85 de ani a fost acuzat de o vecina de 25 de ani de viol. In fatza instantei a mraturisit ca este autorul violului. Un prieten vazandu-l trist l-a intrebat ce a patit, el a raspuns ca a primit amenda, pentru viol, doar amenda s-a mirat prietenul, nu a raspuns acesta, pentru marturie mincinoasa.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Sunteti foarte intransigent. Nu cred ca este vorba despre familia utilizatorului, in primul rand. In al doilea rand, cred ca nu aveti copii, de aceea sunteti atat de transant. Preocuparile adolescentilor din timpurile noastre nu difera chiar atat de mult de cele ale adolescentilor dintotdeauna, doar circumstantele sunt usor "modernizate". Educatia are un rol major, insa din pacate sunt foarte multi factori externi care o saboteaza;)

Si eu cred ca subiectul a fost deja ultra-dezbatut si nu cred ca in final solutia aleasa va fi cea a plangerii penale. Ma rog, oricum e frumos sa dezbatem, chiar daca doar "de amorul artei". Nu e neaparat necesar insa sa fim foarte incordati :hammer:

Cat despre bancul final :happy:

Intervenţie moderator

Considerând că acest subiect s-a epuizat, întrucât răspunsurile date au fost suficient de lămuritoare pentru user , vom închide acest subiect pentru că nu este de dorit să degenereze în altceva decât s-a dorit să fie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perversiune sexuala lepadatu lepadatu fapta medicului ginecolog care, pentru ratiuni ce tin de placerea sexuala, constrange o pacienta majora sa isi introduca in gura un obiect de forma falica si ... (vezi toată discuția)
Drept penal. infractiunea de seductie maruscag maruscag Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a ... (vezi toată discuția)
Viol minori alex_busu alex_busu Prietena mea a fost abuzata in copilarie de unchiul sau. Nu a spus nimic fiind foarte mica dar printr-o intamplare a sortii, o verisoara mai mica de-a ei i-a ... (vezi toată discuția)